Tăriceanu, după ce Andrei Gerea şi-a anunţat plecarea din ALDE: Am greşit grav când l-am promovat şi susţinut. Drum bun şi cale bătută!

Președintele ALDE, Călin Popescu Tariceanu, a susţinut, într-o postare pe Facebook, că "am greșit grav atunci când l-a promovat și susținut pe Andrei Gerea", subliniind că "am înghițit multe de la colegii de coaliție sau de la cei din partid când îi reproșau susținerea" pentru Andrei Gerea. 

RomaniaTV.net
19 feb. 2020, 13:25
Tăriceanu, după ce Andrei Gerea şi-a anunţat plecarea din ALDE: Am greşit grav când l-am promovat şi susţinut. Drum bun şi cale bătută!

„Cred că o calitate pe care ar trebui să o aibă cât mai mulți oameni politici este puterea de a recunoaște greșelile pe care le fac. Nimeni nu așteaptă căință, dar oamenii au dreptul să știe atunci când greșim.

Eu am greșit grav atunci când l-am promovat și susținut pe Andrei Gerea. Am făcut-o cu bună intenție crezând în tinerețea lui și sperând că timpul îl va maturiza. Am roșit de multe ori atunci când Victor Ponta, în calitate de prim-ministru, îmi vorbea despre contraperformanțele Ministrului Energiei, Andrei Gerea. Am înghițit multe de la colegii de coaliție sau de la cei din partid când îmi reproșau susținerea lui Andrei Gerea.

Astăzi Andrei Gerea a ales un alt partid politic. Pentru că a stors tot ce se putea stoarce de la ALDE. Dar nu pleacă înainte de a distruge organizația ALDE din București.

Poate cei care îl primesc astăzi în rândul lor vor trage învățăminte din greșelile mele. În rest, drum bun, cale bătută!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Deputatul Andrei Gerea a anunţat miercuri că demisionează din ALDE pentru a se dedica proiectului politic „Prin noi înşine”, proiect pe care ar fi vrut, iniţial, să îl dezvolte alături de Călin Popescu-Tăriceanu. „Este un proiect politic de dreapta”, a declarat Gerea pentru AGERPRES, infirmând o înscriere a sa în PNL.

„Recunosc că speram la o cu totul altă reacţie faţă de repetatele mele apeluri de reformare şi revitalizare a ALDE! Speram ca domnul Tăriceanu să facă un minim gest prin care să deschidă o perspectivă de încredere şi speranţă! A ales sa continue acelaşi joc duplicitar şi păgubos! Este a doua oară, domnule Tăriceanu, când mă schimbaţi de la conducerea ALDE Bucureşti. Este şi ultima dată, pentru că plec din ALDE! Prima oară, am fost schimbat tot pe motive de orgoliu şi ţâfnă, atunci când a candidat domnul Daniel Barbu la Primăria Generală. A fost un ‘sacrificiu care a meritat’, pentru că a reuşit să obţină un impresionant 3%! Atunci eu am candidat la Primăria Piteşti şi am obţinut peste 14%, depăşind inclusiv PNL. Am obţinut alături de echipa pe care am format-o aici patru mandate de consilieri locali, iar datorită scorului la nivel judeţean, prin negocieri, am obţinut pentru ALDE postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş”, a scris miercuri Andrei Gerea pe Facebook.

Gerea regretă că „munca sa în partid a fost în zadar”.

„Am muncit pentru partid, împreună cu alţi colegi, oriunde a fost nevoie, şi la ALDE Constanţa şi la ALDE Bucureşti. Nu regret efortul depus. Regret faptul că munca a fost în zadar, pentru că, brusc, deciziile pe care le-aţi luat au distrus proiectele ALDE şi încrederea în acest partid. Vă urez succes! Deşi probabil în curând o sa ajungeţi să numiţi aceiaşi 10 oameni preşedinţi de organizaţii în toate judeţele ţării. Nu va fi greu, pentru că din păcate nu prea vor mai avea pe cine conduce! Începând de astăzi, voi construi în afara ALDE proiectul „Prin noi înşine”, proiect pe care vi l-am propus şi l-aţi refuzat!”, a adăugat Gerea.

Andrei Gerea a fost înlăturat de la conducerea ALDE Bucureşti, iar în loc lui au fost desemnaţi copreşedinţi interimari deputatul Varujan Vosganian şi preşedintele TLDE, Claudiu Daniel Catana.