Tăriceanu, după declaraţiile primarului rasist Dorin Florea: În niciun caz nu agreez declaraţiile care încurajează discriminarea

Publicat: Marţi, 14 Ianuarie 2020 12:30 // Actualizat: Marţi, 14 Ianuarie 2020 12:30 // Sursa: romaniatv.net

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis că nu tolerează declaraţiile care încurajează discriminarea de orice fel şi că va avea o discuţie cu primarul Dorin Florea care a spus că doreşte realizarea unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aibă copii, care să ţină cont de dovada unui loc de muncă, a unei locuinţe stabile, o "situaţie financiară acceptabilă", "un nivel de educaţie minim stabilit prin lege" şi o vârstă minimă.

Foto: facebook.com

”Am citit declaraţia pe care primarul Dorin Florea a postat-o pe pagina de Facebook. Chiar dacă,  uneori, unui primar îi poate fi dificil să gestioneze relaţia cu o anumită minoritate sau grup social, în niciun caz nu agreez declaraţiile care încurajează discriminarea de orice fel! Cred cu fermitate că soluţia nu este să ridicam ziduri, ci, mai degrabă, să le dărâmăm pe cele deja construite. Voi avea o discuţie cu primarul Dorin Florea pe acest subiect”, a transmis, marţi, Călin Popescu Tăriceanu.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea (ALDE), propune realizarea unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aibă copii, care să ţină cont de dovada unui loc de muncă, a unei locuinţe stabile, o "situaţie financiară acceptabilă", "un nivel de educaţie minim stabilit prin lege" şi o vârstă minimă.

Citeşte şi: CNCD s-a autosesizat în cazul primarului municipiului Târgu Mureş. Dorin Florea, chemat la audieri după declaraţiile rasiste

"În România există multe familii defavorizate (nu mă refer la persoane cu dizabilităţi), ci la cei apţi de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracţionalitate crescută, abandon, lipsă de educaţie etc", afirmă el.

Pentru aceste declaraţii, Dorin Florea, a fost citat pentru audieri la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ALDE Călin Popescu Tăriceanu CNCD Dorin Florea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7792
RON
19 Jan
noapte -1 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H