Tăriceanu: După trei ani şi jumătate, lui Traian Băsescu îi încetează mandatul de premier VIDEO

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, deputat PNL, a declarat, luni, în Parlament, că, prin desemnarea lui Victor Ponta la şefia Guvernului, preşedintelui Traian Băsescu îi încetează, după trei ani, "mandatul de premier, exercitat când abuziv, când pe şest, când insinuant".

RomaniaTV.net
07 mai 2012, 15:57
Tăriceanu: După trei ani şi jumătate, lui Traian Băsescu îi încetează mandatul de premier VIDEO

„După doi premieri care au fost desemnaţi, culeşi din alte zone, pe care le ştiţi bine, fie din acoliţii de la partid fie şefi de servicii de informaţii, în sfârşit un prim-ministru care are acea normală legitimitate într-o democraţie parlamentară”, a spus Tăriceanu.

El a precizat că trebuie remarcat un lucru: „După trei ani şi jumătate, în sfârşit avem un prim-ministru de-adevăratelea, adică azi îi încetează mandatul de premier domnului Traian Băsescu. Un mandat pe care l-a exercitat când abuziv, când pe şest, când insinuant, dar mereu încâlcând atribuţiile constituţionale şi reuşind să facă praf rolul preşedintelui de mediator în societate şi arbitru în politică”, a spus el.

Potrivit lui Tăriceanu, intrarea în rolul de „preşedinte jucător” intră într-o contradicţie flagrantă atât cu litera cât şi cu spiritul Constituţiei. „Să sperăm că e o zi de bun augur pentru români, care merită o altă guvernare, cât cea din ultimii trei ani şi jumătate”, a mai spus Tăriceanu.

La rândul său, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti a declarat că numirea lui Victor Ponta ar trebui să fie pe placul şefului statului. „Paradox, numirea dumneavoastră, domnule prim-ministru, ar trebui să placă şi preşedintelui Băsescu, pentru că de ani de zile vorbeşte despre împrospătarea clasei politice. Păi ce dovadă mai bună, că dumneavoastră sunteţi cel mai tânăr prim-ministru de la Revoluţie încoace”, a arătat Haşotti.