Tăriceanu: „E o mare problemă de credibilitate. Guvernul nu pare capabil să rezolve problemele cu care se confruntă” VIDEO

Preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a intervenit telefonic luni la România TV pentru a comenta ultimele anunţuri venite din parte guvernului, conform cărora relaxarea programată pentru 1 iulie va fi amânată, din cauza creşterii alarmante a numărului de cazuri noi din ultimele săptămâni.

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 15:46
Tăriceanu: „E o mare problemă de credibilitate. Guvernul nu pare capabil să rezolve problemele cu care se confruntă” VIDEO

Călin Popescu Tăriceanu a criticat dur haosul de la Guvern, care pare depăşit de situaţie. „Daca stau sa fac o comparatie intre situatia din Romania si cea din alte tari, ei au gestionat mult mai bine, au deschis granitele, Grecia, Bulgaria, si fac eforturi sa reporneasca economia, la noi e total opus.

La noi, in loc sa fie gestionata in mod medical, a fost gestionata politic, cum sa-i controlam mai bine si sa-i speriem mai rău pe romani, iar aceasta strategie s-a intors ca un bumerang.

Ni se cere noua sa facem ce spune guvernul, dar, in realitate, toti guvernantii se comporta deosebit, pentru ei nu exista distantare, nu exista limite de numar de persoane. Il vedem pe Orban la el in birou, fumand trabucuri, fara sa respecte nicio regula, Rares Bogdan petrecere privata fara sa respecte numarul de persoane, la Iasi la fel, si atunci oamenii normal ca s-au relaxat si ei.

Eu cred ca trebuie o campanie cu totul si cu totul diferita, persuasiva, iar exemplul guvernantilor nu poate fi scos din context. Sa se comporte in asa fel incat sa inspire incredere. Guvernul a spus ca se vor livra masti pentru persoanele defavorizate. Ati auzit de vreo masca livrata? Eu n-am auzit.

Eu v-as da doua elemente care ar putrea fi avute in vedere: mai multa autoritate la nivel local, pentru ca sunt convins ca intelectualitatea locala ar putea sa inspire mult mai multa incredere decat o face guvernul. Asta e o mare greseala, autoritatile locale nu au fost deloc implicate.

Călin Popescu Tăricanu, live la România TV:

Masurile luate cu starea de urgenta si alerta, puteau sa fie concentrate pe zonele cu focare. Starea a fost introdusa pe toata tara, iar in zonele unde nu sunt bolnavi, oamenii se intreaba de ce sa se fereasca, daca nu sunt riscuri.

E o problema mare de credibilitate, iar aceste anunturi cu numarul de teste, se refuza sa se spuna cate persoane au fost testate, guvernul nu pare capabil sa rezolve problemele cu care se confrunta in plan medical”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Citeşte şi: Nelu Tătaru: Am decis să amânăm a patra etapă a măsurilor de relaxare care erau prevăzute pentru 1 iulie