Tăriceanu, reacţie acidă la adresa Sputnik şi Realitatea TV: „Instrumentele unei dezinformări nocive pentru statul român”

Călin Popescu Tăriceanu reacţioneză dur la un articol din publicaţia de propagandă rusă Sputnik, dar şi la adresa Realitatea TV şi a altor instituţii de presă care citează Sputnik. Totul a plecat de la o ştire în care Tăriceanu era prezentat în mod cert ca viitor candidat comun PSD-ALDE la prezidenţiale.

RomaniaTV.net
04 mart. 2019, 19:06
Tăriceanu, reacţie acidă la adresa Sputnik şi Realitatea TV: „Instrumentele unei dezinformări nocive pentru statul român”

„Decizia privind candidatura mea la Președinția României nu se ia când anunță propaganda altor state și presa care dezvoltă astfel de manipulări. Realitatea Tv și alte instituții media care preiau sistematic asemenea mesaje devin, cu sau fără voie, instrumentele unei dezinformări nocive pentru statul român.

Remarc o tendință de implicare a unor factori de influență străini, din zone aflate în afara democrațiilor consolidate, în disputele politice din Europa și Statele Unite.

Indiferent care sunt simpatiile și antipatiile pe plan intern, cred că avem toți responsablitatea de a descuraja astfel de acțiuni”, spune Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu va fi candidatul coaliției PSD-ALDE la alegerile prezidențiale. Este scenariul avansat de portalul Sputnik News, canalul de propagandă al Moscovei.

”Liviu Dragnea a aruncat bomba, care anunță schimbarea: candidatul comun, numele și apartenența (PSD sau ALDE) trecând în planul secund, după planul ”celor mai mari șanse””, scrie Sputnik.