Tăriceanu îl acuză pe Iohannis pentru demiterea lui Streinu-Cercel: „I-au copt-o. Preşedintele vrea să arate că măsurile dau rezultate”

Nelu Tătaru a anunțat, joi, că, l-a demis pe profesorul Adrian Streinu-Cercel de la șefia Comisiei științifice speciale anti-COVID din Ministerul Sănătății. Demiterea are legătură cu documentul realizat de managerul Institutului "Matei Balş" referitor la izolarea pensionarilor din cauza pandemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
23 apr. 2020, 17:12
Tăriceanu îl acuză pe Iohannis pentru demiterea lui Streinu-Cercel: „I-au copt-o. Preşedintele vrea să arate că măsurile dau rezultate”

Călin Popescu Tăriceanu acuză că demiterea doctorului Streinu-Cercel de la preşedinţia comisiei anti COVID 19 a ministerului Sănătăţii a fost pusă la cale de președintele Klaus Iohannis, pentru a se ascunde adevărata dimensiune a epidemiei de coronavirus. Tăriceanu a precizat că Cercel ceruse mai multe testări, iar dacă ele s-ar fi făcut, numărul de români infectați ar fi fost mai mare, iar asta ar fi demonstrat incapacitatea guvernului condus de Ludovic Orban de a lua măsuri.

„Demiterea e o vendetă. I-au copt-o! El vorbea de numărul foarte mic de testări care se fac. Avem doar 90.000 de testări, deși trebuia să avem 500.000. Se joacă totul într-o cheie politică, președintele vrea să arate că măsurile dau rezultate și avem puține cazuri, dar avem puține testări.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

Citeşte şi: Adrian Streinu-Cercel pentru Huff.ro: „Să se ducă toţi în bula lor”