Tăriceanu îl susţine pe Ponta ca premier. „Poate demonstra că ne putem întoarce la vremurile bune”

Călin Popescu Tăriceanu a propus ca Victor Ponta să fie susţinut pentru funcţia de prim ministru de către Pro România Social-Liberal, partidul rezultat în urma fuziunii dintre Pro România şi ALDE. Fostul premier a afirmat că cele două partide reprezintă noua Uniune Social-Liberală (USL).

RomaniaTV.net
08 nov. 2020, 15:25
Tăriceanu îl susţine pe Ponta ca premier. „Poate demonstra că ne putem întoarce la vremurile bune”

Tăriceanu a propus ca Ponta să fie propunerea de premier a Pro România Social-liberal, aşa cum a fost susţinut şi în anul 2011 de USL pentru a conduce Guvernul.

„De ce facem această fuziune? Pentru că ea este reacţia sănătoasă la înţelegerea pe sub masă dintre PSD şi PNL pentru a scoate de pe scena politică partidele mai mici. Este evident că cei mari nu au nevoie de opoziţie, ei au nevoie de un sistem bipolar în care să paseze steagul de la unul la altul sub deviza ”La vremuri noi tot noi”, a menţionat Călin Popescu Tăriceanu, conform News.ro.

Tăriceanu, avertisment pentru PSD, PNL şi USRPLUS: „Vrem să le spargem cooperativa”

„Şi ALDE, şi PRO România sunt două partide care îi încurcă şi de aceea vor să scape de noi. Ăsta este motivul pentru care ne-am unit: pentru a le sparge cooperativa. Vrem să le spargem cooperativa pentru a nu-i lăsa pe români într-o democraţie de mucava”, a declarat Tăriceanu, la Congresul de fuziune a Pro România şi ALDE, care a avut loc duminică.

Ponta, propus premier al „noului USL”

Fostul premier a explicat că noul partid rezultat din fuziunea dintre Pro România şi ALDe este „noul USL”. De asemenea, Tăriceanu a supus aprobării Congresului partidului ca Victor Ponta să fie susţinut pentru funcţia de premier.

„Victor ne poate conduce acum în lupta împotriva austerităţii promovate de cuplul  Iohannis – Orban. Poate să dovedească Victor că ne putem întoarce la vremurile bune din perioada guvernărilor Tăriceanu şi Ponta” a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, conform sursei citate.

Ponta: „Aştept dezbaterile cu domnul Orban”

La rândul său, Victor Ponta s-a declarat „onorat şi dornic” să fie candidatul partidului pentru funcţia de premier.

„Aştept cu mare nerăbdare dezbaterile cu domnul Orban, domnul Cioloş şi domnul care o fi de la PSD, că PSD-ul deocamdată nu-şi propune nici să câştige alegeri, nici să guverneze. Poate mă propun pe mine, lucru care ar fi de bun simţ, oarecum”, a afirmat Ponta.

Victor Ponta, la congresul de fuziune Pro România – ALDE: „Echipa unită nu face blaturi cu PSD, PNL şi USR”