Tăriceanu, întâmpinat cu cătuşe la DNA de protestatarul Ceauşescu. „La mulţi ani cu executare! La puşcărie!”

Călin Popescu Tăriceanu a fost dat explicaţii procurorilor DNA care l-au înştiinţat că are calitatea de suspect în dosarul Microsoft în care este acuzat de luare de mită. La ieşirea de la audieri, fostul premier a fost întâmpinat cu cătuşe de protestatarul Marian Moroşanu, poreclit ca "Ceauşescu".

15 ian. 2021, 13:21
Tăriceanu, întâmpinat cu cătuşe la DNA de protestatarul Ceauşescu. „La mulţi ani cu executare! La puşcărie!”
foto: captură video România TV

Călin Popescu Tăriceanu, întâmpinat cu cătuşe la DNA. Protestatarul „Ceauşescu” l-a huiduit pe fostul premier, după ce a ieşit din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„La mulţi ani cu executare! La mulţi ani! Aţi împlinit 69 de ani, dar cu executare la puşcărie. Mergi după Dragnea!

La puşcărie! Ce părere aveţi despre cătuşele pe care o să le purtaţi? Măi, borfaşule?!”, i-a strigat „Ceauşescu” lui Călin Popescu Tăriceanu care nu a avut nicio reacţie şi s-sa urcat în maşina care l-a adus la sediul DNA.

Tăriceanu, întâmpinat cu cătuşe la DNA de protestatarul Ceauşescu. Ce a spus fostul premier după audieri

Fostul premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, la ieşirea din sediul DNA că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect în dosarul de luare de mită.

„M-am prezentat astăzi la DNA. Mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect într-un dosar în care sunt acuzat de obţinerea unor foloase, indirect de mită. Ceea ce vreau să precizez este că tot acest dosar pleacă de la o serie de premise false, eronate, aberante şi anume că în perioada când am condus Guvernul, Executivul a emis o serie de hotărâri de guvern care să favorizeze o companie”, a declarat, Călin Popescu Tăriceanu, la ieşirea din sediul DNA unde a stat aproximativ două ore.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu, după ce a fost audiat la DNA. „Acest dosar pleacă de o serie de premise false şi aberante”

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut, luni, preşedintelui Klaus Iohannis să încuviinţeze urmărirea penală pentru Călin Popescu Tăriceanu. Fostul lider ALDE este acuzat de săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită pe vremea când era prim-ministru.

Tăriceanu este acuzat că „ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 de dolari, constând în plata unor servicii de consultanţă”.

„În schimb, acesta şi-ar fi exercitat atribuţiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei”, arată un comunicat al DNA.

Preşedintele Iohannis a încuviinţat cererea de urmărire penală, iar ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a trimis-o procurorului general.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „În final, sistemul își devorează creatorii”