Tăriceanu: La un anumit moment, PNL va trebui să se despartă de PSD VIDEO

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri seara, la emisiunea Newsdesk, de la România TV, că, la un moment dat, PNL va trebui să se rupă de PSD, însă, în acest moment, cele două partide trebuie să meargă împreună pentru a-şi atinge obiectivele stabilite.

RomaniaTV.net
21 nov. 2012, 17:53
Tăriceanu: La un anumit moment, PNL va trebui să se despartă de PSD VIDEO

Întrebat când preconizează o posibilă ruptură a alianţei USL, Tăriceanu a răspuns că la un moment sat se va întâmpla acest lucru: „Nu aş răspunde cu termenul „când preconizez” pentru că s-ar putea înţelege că mi-aş dori acest lucru. Împărtăşesc însă părerea dv. că, la un anumit moment, va trebui să ne despărţim pentru că suntem partide cu un anumit profil ideologic şi fiecare partid aspiră să obţină în final votul majoritar al cetăţenilor pentru a-şi pune programul în practică fără a face compromisuri. În plus, există şi o ameninţare potenţială sau un adversar pe care nu rebuie să-l scăpăm din vedere care este PDL, lucru valabil pentru PNL (n.red. – ca partid de dreapta), nu şi pentru PSD”, a explicat Tăriceanu.

Fostul premier a precizat însă că, în acest moment, PSD şi PNL trebuie să meargă împreună.

„Noi trebuie în această coaliţie să avem un comportament corect cu partenerii noştri şi trebuie să mergem împreună până să ne îndeplinim obiectivele politice pe care ni le-am asumat. Obiectivul nu este câştigarea alegerilor, aceasta este modalitatatea prin care ajungem să ne punem în aplicare obiectivele de guvernare (…) Acesta sunt în principal: ieşirea din criză, reintrarea pe un ciclu pozitiv, creştere economică, bunăstare pentru cetăţeni. În final, vom vedea dacă sunt raţiuni puternice să mergem împreună sau să ne despărţim şi să ne vedem fiecare de drumul nostru. Nu mă preocupă în principal momentul despărţirii, mă preocupă mai mult cum putem în faţa cetăţenilor să ne îndeplinim angajamentele”, a spus Tăriceanu.

CITEŞTE ŞI Tăriceanu, despre o candidatură la PREŞEDINŢIE: Nu e un subiect închis pentru mine