Tăriceanu: „Mijloacele de transport în comun, dezinfectate o singură dată pe zi. Infectările vor ajunge la cifre de neimaginat”

Mijloacele de transport în comun din Bucureşti sunt dezinfectate o singură dată pe zi, mai exact noaptea, când acestea ajung în depou, cu toate că sute de persoane circulă zilnic cu autobuze, tramvaie sau troleibuze, atrage atenţia Călin Popescu Tăriceanu.

RomaniaTV.net
18 sept. 2020, 13:45
Tăriceanu: „Mijloacele de transport în comun, dezinfectate o singură dată pe zi. Infectările vor ajunge la cifre de neimaginat”

„De câte ori pe zi credeți că se dezinfectează un autobuz, troleibuz sau tramvai în București? Unul în care în fiecare zi urcă sute de persoane, care ating scaune, bare de susținere etc. O singură dată, noaptea când ajunge în depou sau garaj!”, a scris preşedintele ALDE pe pagina sa de Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu avertizează că dacă nu se găsesc soluţii în acest sens, numărul infectărilor cu coronavirus va creşte considerabil. 

„Chiar nu există soluții ca la capăt de linie, după fiecare cursă, să se folosească un nebulizator sau un sistem de dezinfectat? Este necesar să plimbăm virusul prin tot orașul o zi întreagă? În condițiile astea este de așteptat ca infectările să ajungă la cifre de neimaginat”, a mai scris Tăriceanu.

Situaţia infectărilor cu coronavirus din România

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat vineri 1.527 cazuri noi de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost raportate 48 de decese ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. În prezent, 447 pacienţi cu COVID-19 sunt internaţi la ATI. Este cel mai mic număr de pacienţi de la Terapie Intensivă din 7 august, când au fost anunţaţi 446 pacienţi în stare gravă. Mai mult, oficialii anunţă că de la începutul pandemiei până în prezent 88.235 de pacienți au fost declarați vindecați, reprezentând peste 80% din numărul persoanelor infectate cu coronavirus în România.

Până astăzi, 18 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 110.217 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

88.235 de pacienți au fost declarați vindecați. Cifra reprezintă numărul total de persoane vindecate de la începutul pandemiei și a rezultat ca urmare a revizuirii și actualizării datelor de către Ministerul Sănătații și CNCCI.

Până astăzi, 4.360 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.