Tăriceanu confirmă că PLR vizează DOUĂ MINISTERE în Guvern: Finanţele şi Economia

Publicat: Marţi, 02 Decembrie 2014 13:36 // Actualizat: Marţi, 02 Decembrie 2014 15:47 // Sursa: Agerpres

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că nu a purtat, marţi, o negociere cu prim-ministrul Victor Ponta referitoare la posturi şi la structura Guvernului. Tăriceanu a confirmat însă că PLR vizează ministerele Finanţelor şi Economiei dacă va intra la guvernare.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că Partidul Liberal Reformator (PLR), formaţiune pe care o conduce, vizează ministere precum cel al Finanţelor sau Economiei dacă va intra la guvernare.

'Aşteptăm decizia finală a UDMR. Nu ştiu dacă decizia pe care o va lua CRU va fi identică cu cea a Consiliului consultativ. Nu înlocuim UDMR la guvernare. Noi suntem partid de factură liberală, avem o altă viziune, deci s-ar putea ca priorităţile noastre să nu fie aceleaşi cu cele pe care le-a avut UDMR în actul de guvernare', a precizat Tăriceanu la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă formaţiunea sa vizează ministere precum cel al Finanţelor sau Economiei, acesta a răspuns: 'Da'.

Pe de altă parte, Tăriceanu a precizat că nu s-a stabilit încă momentul când se va produce intrarea PLR la guvernare.

"Nu am făcut niciun fel de negociere cu privire la posturi sau la structura Guvernului. Am discutat despre calendarul acţiunilor care urmează să fie derulate în legătură cu bugetul, negocierea dintre Guvern şi FMI, apoi trimiterea proiectului de buget la Parlament, iar în calitate de preşedinte al Senatului acest lucru mă interesează în mod deosebit. Ne-am propus ca până în jurul datei de 20 decembrie aceste proceduri să fie încheiate", a precizat Tăriceanu, marţi, la Palatul Parlamentului.

Tăriceanu, întâlnire cu Ponta la Guvern. Premierul merge marţi în Parlament

El a adăugat că este posibilă o remaniere a Guvernului, dar mai importante sunt temele politice.

"Am trecut în revistă câteva din subiectele politice importante care fac parte din programul de guvernare şi care ar trebui să se afle pe agenda de lucru a Executivului în următoarea perioadă. Este posibilă o remaniere sau o restructurare a Guvernului, dar cred că mai important decât acest lucru este să discutăm despre temele politice. Temele politice cele mai importante care vor trebui avute în vedere în perioada care urmează sunt legate de proiectul de revizuire a Constituţiei, proiectul privind regionalizarea, proiectul privind legile electorale - şi aici cu precădere pun accentul pe găsirea unei soluţii cât mai rapide care să permită votul românilor din străinătate fără niciun fel de defecţiune până în 2016", a arătat preşedintele Senatului.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi foştii miniştri Radu Stroe şi Daniel Chiţoiu au discutat marţi dimineaţă cu premierul Victor Ponta la Palatul Victoria.

Aceştia au plecat în jurul orei 11.00, când şeful Guvernului a început întâlnirea cu delegaţia FMI şi CE.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Călin Popescu Tăriceanu Călin Popescu Tăriceanu guvernare PLR guvernare
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 dec 15:54
...nici ce anume funcţii, pur şi simplu nu este adevărat’, a spus Ponta. CITEŞTE ŞI Tăriceanu confirmă că PLR vizează DOUĂ MINISTERE în Guvern: Finanţele şi Economia Întrebat dacă cei de la PLR vor primi portofolii în Executiv, Ponta...
02 dec 13:40
...susţine că nu a purtat, marţi, o negociere cu prim-ministrul Victor Ponta referitoare la posturi şi la structura Guvernului. Citește mai departe…

...
1
EUR
4.7834
RON
21 Feb
noapte 3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H