Tăriceanu nu vrea alegeri anticipate. „Toată administraţia va fi blocată. Economia va fi bulversată”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că parlamentarii partidului pe care-l conduce nu vor vota moţiunea de cenzură pentru că nu vor "să asfalteze drumul spre anticipate". Mai mult, fostul preşedinte al Senatului a avertizat că toată administraţia va fi blocată în cazul în care vor fi organizate alegeri parlamentare înainte de termen.

RomaniaTV.net
05 feb. 2020, 11:22
Tăriceanu nu vrea alegeri anticipate. „Toată administraţia va fi blocată. Economia va fi bulversată”

„De la bun început doresc să anunţ că colegii mei împreună cu mine nu vom vota moţiune de cenzură. Am spus foarte clar că suntem în favoarea alegerilor în două tururi pentru că se va termina hegemonia partidelor mari. (…) Nu votăm moţiunea pentru că în acest fel se deschide drumul spre anticipate. ALDE nu vrea să asfalteze drumul spre anticipate”, a precizat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul premier a vorbit de la tribuna Parlamentului despre efectul pe care alegerile anticipate l-ar putea avea asupra economiei.

„Toată administraţia va fi blocată. Acelaşi lucru la nivelul administraţiei locale. Haosul economic care se va genera. Toată economia va fi bulversată, consecinţele asupra cursului de schimb, consecinţele sociale nu sunt deloc de neglijat. Vă recomand să vă gândiţi foarte serios înainte ca cineva să-l deconteze”, a spus Tăriceanu.

De asemenea, Tăriceanu le-a cerut celor doi preşedinţi ai Camerelor să sesiseze Curtea Constituţională. 

„Pentru respectul pentru statul de drept, cer celor doi preşedinţi ai Camerelor să sesizeze CCR, aveţi obligaţia să apăraţi Parlamentul”, a mai precizat fostul preşedinte al Senatului. 

Citeşte şi: Parlamentul dezbate şi votează ACUM moţiunea de cenzură. Orban, către PSD: „Sunteți parlamentari născuţi din pixul lui Dragnea”