Tăriceanu o compară pe Kovesi cu Ceauşescu: Sunt mândru

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, compară numirea Laurei Kovesi la şefia Parchetului European cu vizita lui Nicolae Ceauşescu la regina Elisabeta a Marii Britanii. El o descrie pe fosta şefă a DNA ca fiind mediocră şi slugarnică.

19 sept. 2019, 13:33
Tăriceanu o compară pe Kovesi cu Ceauşescu: Sunt mândru

„Laura Codruța Kovesi a fost votată azi în reuniunea COREPER pentru poziția de procuror șef al Parchetului European, printr-un proces strict politic care nu are nimic de a face cu performanța. Din nou dubla măsură pe care am semnalat-o permanent a prevalat: ce nu ne este permis nouă este perfect acceptabil la Bruxelles.

Dacă sunt mândru că un român a ajuns în această funcție? Sunt mândru. Sunt, dacă vreți, la fel de mândru pe cât am fost de Ceaușescu atunci când l-a plimbat Regina Angliei cu trăsura. Eram tânăr, aveam 26 de ani și nu mă puteam împiedica să mă gândesc cum putea lumea liberă să onoreze în felul acela un dictator odios, cum putea presa britanică să scrie atâtea elogii la adresa tiranului, cum au putut academiile britanice să-i umple analfabetei Elena Ceaușescu “codoi” desaga cu titluri…

Am aflat când m-am mai ”copt”. Britanicii nu erau fermecați de personalitatea lui Ceaușescu. Ei voiau doar să-și tragă niște miliarde de la România pentru economia lor, gripată prin unele sectoare. Desigur, au constatat mai apoi pe pielea lor că nu se puteau face afaceri cu un individ precum Ceaușescu, dar asta e deja altă poveste.

Câteva decenii mai târziu, istoria se repetă, iar UE alege să promoveze într-o funcție de maximă responsabilitate un personaj care s-a dovedit pe parcursul carierei sale oricum numai responsabil nu. Nu sunt mândru că promovarea Laurei Codruța Kovesi reprezintă, în fapt, un triumf al mediocrității, al slugărniciei, al duplicității, o celebrare a victoriei grupărilor oculte asupra statului de drept. O unealtă folosită împotriva democrației la București e mutată la Bruxelles spre a fi folosită în același mod.

Degeaba am tras semnale de alarmă, liderii europeni sunt surzi la ele, precum si la gemetele celor care au ajuns în pușcărie din cauza abuzurilor înfăptuite de Laura Codruța Kovesi și a sistemului care o ține în funcții.

După ce a nenorocit Justiția din România acum este chemată să distrugă și Justiția europeană.

Lideri ai Uniunii, să nu ziceți că nu v-am spus!”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Consiliul Uniunii Europene a adoptat joi o decizie favorabilă desemnării Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procurorului-şef al parchetului european. Decizia a fost luată cu 17 voturi favorabile din 22.

Citeşte şi: Laura Codruţa Kovesi, votată procuror-şef european. Vot majoritar în Consiliul UE pentru numirea la conducerea Parchetului European