Tăriceanu: Orice discuţie despre o alianţă PDL-PNL este inutilă

Fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu a exclus orice posibilitate de constituire a unei alianţe între liberali şi democrat-liberali, după alegerile din 2012. Liderul deputaţilor PNL a spus că obstacolele sunt angajamentul liberalilor faţă de PSD, dar şi faptul că nu pot conta ca parteneri loiali pe democrat-liberali. "Cunoaştem personajele din PDL", a declarat Tăriceanu pentru RFI.

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 13:14
Tăriceanu: Orice discuţie despre o alianţă PDL-PNL este inutilă

„Această ipoteză nu poate fi luată în nici un fel în calcul, având în vedere că Partidul Naţional Liberal face parte din Uniunea Social Liberală”, a declarat Tăriceanu. Acesta a amintit că liberalii s-au angajat faţă de PSD într-un proiect politic cu care trebuie să meargă în alegeri.

„Orice discuţie de acest gen este clar inutilă, mă refer la o apropiere sau o alianţă cu Partidul Democrat Liberal”, a adăugat fostul preşedinte al PNL.

Poziţia categorică a lui Tăriceanu este motivată şi de antecedentele relaţiilor dintre PNL şi PDL. „Cunoaştem bine cine sunt personajele din Partidul Democrat Liberal, care din păcate nu au demonstrat că pot să fie partenerii cuiva. Ei sunt partenerii lui Traian Băsescu şi dacă asta îşi doresc, e bine să rămână pe mai departe în aceeaşi formulă”, afirmă liderul deputaţilor PNL.

Afirmaţiile liberalului sunt o replică la spusele preşedintelui Traian Băsescu care a declarat duminică la emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV că nu crede în posibilitatea unui guvern PSD-PDL după viitoarele alegeri, el precizând însă că „o variantă care să apropie două partide este PDL-PNL”.