Tăriceanu, despre alegerile locale: Nu vom forma alianţe electorale. Mergem cu candidaţii noştri proprii

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, la Timişoara că pentru partidul său ar fi avantajos ca alegerile locale să se desfăşoare în două tururi, adăugând că formaţiunea politică nu va forma alianţe electorale.

29 ian. 2016, 19:14
Tăriceanu, despre alegerile locale: Nu vom forma alianţe electorale. Mergem cu candidaţii noştri proprii

Călin Popescu Tăriceanu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, la Timişoara, că îşi doreşte două tururi de scrutin la alegerile locale din această vară.

Citeşte şi: Dragnea: Majoritatea partidelor nu vor alegeri în două tururi. Nu ştiu dacă Cioloş se mai poate gândi la o OUG

„Pentru noi, scrutinul în două tururi ar fi avantajos, pentru că ne-ar creşte rezultatele. Scrutinul într-un singur tur îi favorizează pe cei deja aleşi. Modificarea alegerilor înainte de alegeri nu este o practică democrată. Anul trecut, când s-a aprobat modalitatea de alegeri locale s-a ajuns la un acord politic în care cele două partide, PSD şi PNL, au ajuns la un punct de vedere comun. Nu pot schimba regulile jocului în favoarea lor. Trebuie să existe o stabilitate legislativă”, a declarat Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a subliniat că formaţiunea sa nu va forma alianţe electorale pentru alegerile locale, scrie Mediafax.

Ideea este simplă şi clară, mergem singuri în alegeri, mergem cu propriii noştri candidaţi, propriile noastre liste şi propriul nostru program. Noi considerăm că există un singur partid liberal şi acela suntem noi. Reprezentanţii PNL nu mai sunt, au trecut la familia populară, au cu totul alte valori pe care le îmbrăţişează acum. În România există un electorat liberal, care are nevoie de o valoare politică, iar pentru noi este foarte important şi dorim să promovăm aceste principii. Dacă cineva este profund serios ancorat în lucruri consistente va vedea că PNL nu mai are de-a face cu liberalismul. Acestea sunt motivele pentru care noi considerăm că trebuie să mergem singuri în alegeri”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, despre alegerile locale: PSD va face alianţe electorale numai cu UNPR şi ALDE

Liderul ALDE a mai spus că nu au fost stabiliţi, deocamdată, candidaţii partidului pentru alegerile locale, iar termenul de prezentare al acestora este unul „variabil, în funcţie de notorietatea candidaţilor”.

Tot vineri, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la Braşov, că partidul pe care îl conduce, alături de UNPR, ALDE şi UDMR, nu este de acord cu modificarea legii alegerilor locale şi că, în aceste condiţii, nu crede că premierul Dacian Cioloş va mai face vreun demers pentru modificarea acesteia.