Tăriceanu: „Primele localităţi băgate în carantină, peste noapte, vor fi cele cu administraţie care nu convine PNL-ului?”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îi cere premierului să spună clar care sunt localităţile aflate în atenţia autorităţilor din cauza creşterii alarmante a numărului cazurilor de COVID-19 şi depre care premierul anunţa că ar putea fi băgate în carantină. 

RomaniaTV.net
22 iul. 2020, 08:53
Tăriceanu: „Primele localităţi băgate în carantină, peste noapte, vor fi cele cu administraţie care nu convine PNL-ului?”

„Ludovic Orban a anunțat că are în atenție 3 sau 4 zone care sunt evaluate pentru a vedea dacă se impune instituirea carantinei. Nimic deosebit până acum. De acord ca în loc să paralizeze toată țara este de preferat să se acționeze cu o precizie chirurgicală doar în zonele care sunt sau pot deveni focare de infecție. Ciudățenia vine în momentul în care Orban refuză să facă public aceste localități lăsând la latitudinea presei să speculeze în fel și chip.

Mă întreb care poate fi motivația de a refuza să spui că ești îngrijorat de localitatea X sau Y și că dacă lucrurile merg în direcția în care sunt acum o să fii nevoit să impui carantină?! Nespunând nimic nu faci decât să-i lași pe acei oameni să persiste în eventualele greșeli, nu faci decât să lipsești autoritățile locale de timpul în care ar mai putea încă lua măsuri și a nu ajunge într-o stare de izolare.

Deci, care e ideea să nu spui care sunt localitățile cu probleme? De fapt ce urmărești, să previi răspândirea virusului sau să pedepsești fulgerător niște români pe care nu i-ai prevenit în prealabil? Să ne gândim oare că și aceste decizii de a impune carantina vor fi luate tot pe criterii politice și primele localități care vor fi băgate în carantină, peste noapte, vor fi cele cu administrație care nu convine PNL-ului?”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Liderul ALDE spune că „acesta este unul dintre motivele pentru care nu le-am votat legile! Pentru că le-au făcut atât de vagi și permisive încât abuzurile sunt ușor de făcut”.


loading...