Tăriceanu, propus şef al comisiei anti-Băsescu

Liderul PSD, Victor Ponta, a anunţat că va supune aprobării CEx propunerea ca preşedintele comisiei USL care va redacta solicitarea pentru suspendarea lui Traian Băsescu să fie Călin Popescu Tăriceanu.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 15:06
Tăriceanu, propus şef al comisiei anti-Băsescu

Ponta a spus că din comisia comună PSD-PNL-PC care va redacta motivarea şi solicitarea formală către Parlament pentru susţinerea intenţiei USL de a declanşa suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu vor face parte, din PSD, Ion Chelaru, Toni Greblă, Florin Iordache şi Ciprian Nica.

Victor Ponta a continuat, precizând că va solicita un vot al CEX pentru ca preşedintele acestei comisii să fie fostul premier PNL Călin Popescu Tăriceanu.

Liderii USL au anunţat, luni, că au decis declanşarea procedurii de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, anunţa, luni dimineaţă, că PSD, PNL şi PC urmează să desemneze reprezentanţi proprii într-o comisie comună a USL care să redacteze cererea de suspendare care va fi trimisă Parlamentului.

El a precizat că, probabil după o săptămână, această cerere de suspendare va fi discutată de grupurile parlamentare ale opoziţiei, iar, dacă aceasta va fi asumată, se va iniţia procedura prevăzută de Constituţie.

Antonescu a afirmat că USL doreşte să iniţieze „o largă dezbatere publică” în legătură cu procedura de suspendare, pentru a constitui „un larg curent public”.