Tăriceanu: Rapoartele Comisiei juridice pentru Ariton şi Vosganian vor fi discutate luni

Avizele favorabile date de Comisia juridică pentru încuviinţarea urmăririi penale a senatorilor Ion Ariton şi Varujan Vosganian, foşti miniştri ai Economiei, ar putea fi discutate luni în şedinţa Biroului permanent, a anunţat miercuri preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, transmite Agerpres.

04 feb. 2015, 10:01
Tăriceanu: Rapoartele Comisiei juridice pentru Ariton şi Vosganian vor fi discutate luni

Şeful Senatului a explicat că, dacă până atunci Biroul permanent se reuneşte pentru a dezbate cazul judecătorului Toni Greblă, propus de camera superioară la Curtea Constituţională, nu vor fi abordate şi rapoartele pentru Ariton şi Vosganian.

„Birourile permanente nu trebuie convocate, că aici nu suntem la fabrica de pregătire pentru eşafod, trebuie tratate toate lucrurile în mod normal, în ordinea în care vin. Solicitările trebuie tratate conform regulilor şi regulamentelor”, a precizat Tăriceanu.

Cât priveşte posibilitatea ca solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a lui Toni Greblă să fie luată în discuţie şi în cadrul Comisiei juridice, preşedintele Senatului a spus că, până în prezent, nu există o astfel de solicitare: „Când o să reunim Biroul permanent, o să discutăm dacă există vreo solicitare”.

Senatorii jurişti au avizat favorabil, marţi, cererile pentru începerea urmăririi penale a foştilor miniştri ai Economiei Ion Ariton şi Varujan Vosganian.

Parlamentul a făcut un prim pas pentru urmărirea penală în cazul foştilor miniştri Vosganian şi Ariton

Vicepreşedintele Comisiei juridice, social-democratul Ovidiu Donţu, a explicat, după exprimarea votului, că raportul Comisiei juridice va fi înaintat Biroului permanent şi apoi va ajunge în plenului Senatului.

Procurorul general Tiberiu Niţu a solicitat Senatului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de senatorul Ion Ariton, fost ministru al Ministerului Economiei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, în dosarul Gala Bute.

De asemenea, Tiberiu Niţu a trimis Senatului şi cererea DIICOT de încuviinţare a începerii urmăririi penale faţă de Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare, în dosarul Romgaz.