Tăriceanu: România nu este în momentul de faţă considerată o ţară în care să fie puse sub semnul întrebării regulile statului de drept

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, la Constanţa, că România nu este o ţară în care ”să fie puse sub semnul întrebării regulile statului de drept”. Preşedintele Senatului spune că, din cauza procurorului general DNA, brandul de ţară al României a devenit corupţia, în condiţiile în care, alte ţări, se laudă cu turismul, industria sau învăţământul.

RomaniaTV.net
04 mai 2018, 16:49
Tăriceanu: România nu este în momentul de faţă considerată o ţară în care să fie puse sub semnul întrebării regulile statului de drept

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri după-amiază, la Constanţa, că a văzut în raportul GRECO că sunt şi alte ţări care au corupţie, iar aceasta nu este o specialitate a României.

“Am văzut zilele trecute un raport, parcă făcut de GRECO, cu privire la lupta împotriva copruţiei. Am văzut acolo o companie redutabilă, nu vreau să dau nume de ţări, să nu greşesc, să pun pe unul acolo care nu era. Am rămas surprins, în ţările astea se evaluează că a slăbit lupta împotriva corupţiei, că văd că au şi ăia corupţie, nu e numai o specialitate a României, aşa cum a vrut doamna Kovesi să o creeze. Brandul de ţară, datorită doamnei Kovesi, a devenit corupţia. Alţii se laudă cu turism, alţii se laudă cu industrii, alţii se laudă cu învăţământ, doamna Kovesi a reuşit o performanţă extraordinară”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că nu contestă necesitatea ca la nivelul Uniunii Europene normele statului de drept să fie respectate, precizând că România nu este o ţară în care să fie puse sub semnul întrebării regulile statului de drept.

“România nu este în momentul de faţă considerată o ţară în care să fie puse sub semnul întrebării regulile statului de drept. Ceea ce facem noi, mai degrabă înseamnă consolidarea justiţiei şi a statului de drept”, a mai afirmat liderul ALDE.