Tăriceanu: România va fi prima ţară care va ratifica Acordul de Asociere al Moldovei la UE

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu l-a asigurat miercuri pe preşedintele Parlamentului moldovean Igor Corman că România va fi prima ţară care va ratifica Acordul de asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

RomaniaTV.net
07 mai 2014, 10:50
Tăriceanu: România va fi prima ţară care va ratifica Acordul de Asociere al Moldovei la UE

„Moldova se poate baza pe totala susţinere din partea României pentru ceea ce înseamnă parcursul ei european. Vreau să salut succesul deosebit al liberalizării sistemului de vize de care vor putea să beneficieze numeroşi cetăţeni moldoveni şi mai ales cei tineri care au mobilitate mai ridicată. Sigur că va urma faza ulterioară, mă refer la procesul de ratificare la nivelul UE din partea ţărilor membre a Acordului de asociere. M-am angajat ca în numele Senatului ca România să fie prima ţară care va ratifica Acordul de asociere al Republicii Moldova cu UE ca un semn clar şi lipsit de orice echivoc al sprijinului pe care noi îl acordăm parcursului european al Republicii Moldova”, a spus Tăriceanu după întâlnirea cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Corman.

Preşedintele Senatului a adăugat că Republica Moldova merită felicitată pentru modul remarcabil în care a făcut progrese în ultima perioadă şi a dovedit că este o ţară de care UE doreşte să se apropie.

„Criza politică extrem de îngrijorătoare este pe agenda preocupărilor noastre şi din această perspectivă am făcut un schimb de puncte de vedere extrem de util. Ce vă pot spune este că acordăm atenţie şi considerăm relaţia cu Republica Moldova ca pe o relaţie privilegiată şi cred că avantajele pe care le are din apropierea din ce în ce mai pronunţată cu UE se văd astăzi, pot fi măsurate mai ales în contextul crizei politice regionale”, a menţionat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu l-a invitat pe Igor Corman la Bucureşti în ziua de 17 iunie când se aniversează 150 de ani de la înfiinţarea Senatului României şi l-a asigurat că expoziţia „Produs în Basarabia” se va desfăşura în bune condiţii.