Tăriceanu, schimbare de discurs: Mi-aş dori să găsim un teren comun de discuţie şi de înţelegere

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi seară, că va participa la consultările de la Cotroceni, convocate de preşedintele Klaus Iohannis, precizând că punctul de vedere al ALDE este structurat de multă vreme. ”Statul de drept înseamnă a avea în centru cetăţeanul şi drepturile lui”, a spus Tăriceanu care a precizat că şi-ar dori să se găsească ”un teren comun de discuţie şi de înţelegere”.

23 oct. 2018, 19:13
Tăriceanu, schimbare de discurs: Mi-aş dori să găsim un teren comun de discuţie şi de înţelegere

Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat, marţi seară, la Digi 24, dacă va participa la consultările de miercuri de la Cotroceni şi a confirmat.

Întrebat ce aşteptări are de la întâlnirea cu Klaus Ionahhnis, Tăriceanu a spus: „Nu ştiu să vă spun exact. Întotdeauna am aşteptări. Mi-aş dori ca preşedintele să ne spună ce preocupări are, care sunt problemele pe care le vede şi ceea ce vă pot spune este că astăzi am lucrat cu colegii mei să ne conturăm un punct de vedere pe care-l vom prezenta preşedintelui”.

Preşedintele ALDE a precizat că punctul de vedere al formaţiunii este structurat de multă vreme.

„Un lucru este foarte clar: statul de drept înseamnă a avea în centru cetăţeanul şi drepturile lui. Garantarea drepturilor şi libertăţilor trebuie făcute de cadrul legislativ şi de instituţii. Asta înseamnă statul de drept. Dacă statul de drept înseamnă protocoale, servicii de informaţii, procurori, judecători, o filieră nesănătoasă, atunci poziţiile noastre nu au cum să coincidă. Mi-aş dori să găsim un teren comun de discuţie şi de înţelegere. Cred că ăsta este scopul unor astfel de consultări. Sau, în fine, poate preşedintele nu vrea să ne spună nimic şi doreşte de la noi să spunem ce vrem să facem în continuare”, a mai declarat Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis, a trimis luni o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament prin care îi invită la consultări miercuri, la Palatul Cotroceni, pe tema legislaţiei din domeniul justiţiei. Conform Preşedinţiei, fiecare delegaţie poate fi formată din cel mult cinci persoane.

Consultările încep miercuri la ora 15:00 şi vor dura câte 30 de minute pentru fiecarea formaţiune,

Primii invitaţi sunt reprezentanţii PSD, urmaţi de ALDE, PNL, USR, UDMR, PMP şi de Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.