Tăriceanu spulberă Guvernul. „Cumpără parlamentari, dar nu vor să majoreze pensii şi alocaţii. Trebuie să fie daţi jos”

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a acuzat, luni, la România TV, că Guvernul Orban că se foloseşte de "fonduri publice ca să cumpere parlamentari, în loc să dea măşti categoriilor defavorizate" şi că nu vrea să majoreze pensiile şi alocaţiile.

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 15:50
Tăriceanu spulberă Guvernul. „Cumpără parlamentari, dar nu vor să majoreze pensii şi alocaţii. Trebuie să fie daţi jos”

În cadrul emisiunii „Ultima oră” prezentată de jurnalista Lili Ruse, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a comentat eşecul moţiunii de cenzură care nu a putut fi votată în Parlament, din lipsă de cvorum.

„Am constatat azi în Parlmaent că prim-ministrul Orban şi membri ai Cabinetului au reuşit să cumpere parlamentari care să nu voteze moţiunea de cenzură. Văd că ei reuşesc foarte bine să utilizeze foarte bine fondurile publice ca să cumpere parlamentari în loc să dea măşti la categoriile defavorizate. Reuşesc să cumpere parlamentari, dar nu vor să majoreze pensii şi alocaţii”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, în direct, la România TV.

Preşedintele ALDE a acuzat Guvernul Orban să se foloseşte de fonduri de la buget „ca să-şi servească clienţii politici, pe cei care sunt parlamentari, cu diferite sinecuri”.

Tăriceanu explică cum au fost cumpăraţi parlamentarii. „Asta se numeşte tot corupţie. Corupţie politică”

Întrebat dacă PNL a reuşit să cumpere parlamentari, Tăriceanu a explicat că „din calculele pe care eu le-am făcut, în mod normal, trebuia să avem 241 de voturi pentru moţiune şi azi când s-a făcut cvorumul a fost de 226”

„Diferenţa ce s-a întâmplat? Au fost întorşi? Credeţi că au avut o tresărire ideologică? Sunt destul de vechi parlamentar. (…) Au fost colegi de-ai mei care mi-au povestit cum au fost abordaţi de premierul Orban şi de persoane din anturajul domnului Orban.

Cumpăratul de parlamentari nu presupune neapărat că vine cineva cu sacoşa. Ce poate să ofere prim-ministrului? Locuri în Consilii de Administraţie, posturi de consuli, e o listă lungă de tot.

Asta se numeşte tot corupţie. Corupţie politică”, a afirmat Tăriceanu.

Fostul premier a acuzat că instituţiile statului, precum „serviciile de informaţii şi Parcehtul au alte preocupări”. „Ce se întâmplă sub nasul nostru este ignorat”, a spus Tăriceanu.

Preşedintele ALDE vrea o nouă moţiune împotriva Guvernului PNL. „Nu am mai văzut o asemenea adunătură de netrebnici”

„Dacă eu aş fi în PSD, aş acţiona foarte simplu şi clar. Şi pentru că nu sunt în PSD, mă limitez în a spune ce trebuie făcut. Trebuie găsită modalitatea ca o nouă moţiune să fie depusă şi Guvernul Orban să fie dat jos.

Nu trebuie lăsat acest Guvern să continue. Nu am mai văzut o asemenea adunătură de netrebnici.

Am fost atâţia ani membru PNL. (…) Când văd ce se întâmplă azi în PNL, orice regret mi-a dispărut”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Marcel Ciolacu, prima reacţie după moţiunea de cenzură s-a amânat. „S-a votat vreo moţiune? Vom avea 250 de voturi”