Tăriceanu: Stăm şi ne minunăm că în România e corupţie, dar aleşii locali au salarii ridicole

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, luni, că nu a luat o decizie încă dacă susţine sau nu legea privind pensiile speciale ale aleşilor locali, dar a comentat că aceştia au "salarii ridicole" şi nu ar trebui atunci să ne "minunăm" că în România există corupţie.

21 dec. 2015, 13:06
Tăriceanu: Stăm şi ne minunăm că în România e corupţie, dar aleşii locali au salarii ridicole

Tăriceanu precizează că salariile din administraţia publică sunt ridicole. „Stăm şi ne minunăm că în România este corupţie. (…) Cred că ar trebui să vedem care sunt şi cauzele. Plata unor salarii ridicole pentru oameni care lucrează în administraţia publică locală, primari, viceprimari, directorii din direcţiile din primării, este dacă vreţi o premisă pentru ca în continuare să existe corupţie”, a spus Tăriceanu.

Mai mult, Tăriceanu susţine că salarizarea proastă este şi un motiv pentru care administraţia locală nu atrage oameni competenţi şi profesionişti. Cu toate acestea, Tăriceanu susţine că nu va iniţia niciun amendament cu privire la mărirea acestor salarii atunci când se va discuta proiectul de lege privind salariile demnitarilor.

„Funcţia este neatractivă şi prin perspectiva riscurilor care incumbă. Foarte mulţi sunt acuzaţi de conflict de interese, fără să fie vorba neapărat de corupţie”, a mai spus acesta.

Citeşte şi: Pensiile SPECIALE ale aleşilor locali, dezbătute şi votate luni de senatori

În privinţa proiectului legii pensiilor speciale ale aleşilor locali, care va fi dezbătut şi votat luni în Senat, Tăriceanu a spus că se va consulta în cadrul grupului cu privire la votul parlamentarilor ALDE.

Totodată, şeful Senatului a anunțat că cererea de reexaminare formulată de președintele Klaus Iohannis privind legea referitoare la darea în plată a ajuns la Parlament, ea fiind repartizată comisiilor de specialitate pentru a urma traseul procedural obișnuit.

„Cererea de reexaminare a legii dării în plată, care a fost trimisă de președinte, a ajuns la Parlament și ea a fost repartizată la comisii și o să își urmeze traseul obișnuit”, a afirmat luni Tăriceanu, după ședința Biroului permanent al Senatului.

Citeşte şi: Iohannis a retrimis Parlamentului legea dării în plată: E bine-venită, dar forma adoptată riscă să creeze dificultăţi

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, vineri, Parlamentului spre reexaminare Legea privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite. Şeful statului consideră că forma adoptată de Parlament riscă să creeze noi dificultăți pentru cei cu credite, motiv pentru care a cerut reexaminarea actului normativ.