Tăriceanu: „USR e aripa tânără a Securităţii”. Replica lui Ghinea: „Hai sictir!”

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică, la Timişoara, că USR „e aripa tânără a Securităţii”, care ar putea limita libertatea de exprimare. În replică, vicepreşedintele USR Cristian Ghinea Ghinea a scris pe Facebook: „Hai sictir!”.

14 apr. 2019, 20:09
Tăriceanu: „USR e aripa tânără a Securităţii”. Replica lui Ghinea: „Hai sictir!”

Călin Popescu Tăriceanu a atacat dur USR la Timişoara. „Numai că dacă mâine vor câştiga alegerile cei care reprezintă astăzi aripa tânără a Securităţii şi mă refer la USR, să fie convinşi cei care sunt afară că vocea lor nu se va mai auzi. Pentru că cei care astăzi reprezintă USR – îi văd de îi văd de pe acum care sunt temele lor preferate de campanie şi îmi dau seama ce va urma: va fi rău şi tragic”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit acestuia, USR vorbeşte despre o ţară în care nu mai există proprietate şi nu se mai bazează pe familie.

„Să presupunem că micii securişti în programul lor cu care vor să guverneze România vor veni şi cu alte lucruri de acest gen sau chiar mai rău. (…) Dacă astăzi, în loc de familie, doresc să trăim în trib, dacă în loc de proprietate vor să trăim la colectiv, cum s-a întâmplat înainte de ’90, bineînţeles că aceste lucruri sunt asociate cu reprimarea libertăţii de exprimare. Aşa probabil că le-au spus bunicii lor care erau securişti de vază şi aşa au înţeles că trebuie să se întâmple. Aşa că lăsaţi-i să se manifeste cum vor, aveţi grijă voi, ca adevăraţi liberali, ca România să fie în continuare o ţară democratică”, a adăugat liderul ALDE.

În replică, vicepreşedintele USR Cristian Ghinea Ghinea a scris pe Facebook: „Tăriceanu iar bate câmpii ceva cu USR şi Securitatea. 1989 – eu 13 ani, tatăl: maistru pe şantier, funcţia: şoim al patriei, apoi pionier. 1989 – el – 37 de ani, tatăl: turnător pe bani la Securitate, funcţia manechin şi băiat scos la export de regim. Hai sictir! Ah, şi USR ăsta te-a scos afară din ALDE european, fanfaron bătrân!”.