Tăriceanu: Voi vota pentru învestirea noului Guvern

Senatorul Călin Popescu-Tăriceanu a declarat marți, la Parlament, că va vota pentru învestirea noului Guvern, întrucât crede că este datoria Executivului de a duce la bun sfârșit angajamentele luate față de electorat.

04 mart. 2014, 15:32
Tăriceanu: Voi vota pentru învestirea noului Guvern

„Vreau să anunț public că am venit în mod special ca să votez în acest moment, să dau votul meu pentru Guvern, pentru noua formulă, pentru programul de guvernare, consecvent fiind cu ceea ce am declarat cu o săptămână în urmă, și anume, că ruperea USL mi se pare o mare greșeală politică. Și că, în acest fel, prin ruperea USL probabil contribuim încă o dată la zdruncinarea încrederii cetățenilor, a electoratului în alegerea pe care au făcut-o”, a afirmat Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Ponta: Băsescu trebuie să accepte noul Guvern. Vom continua programul de guvernare VIDEO

El a adăugat că votul său este unul cu o semnificație foarte clară.

„Cred că cetățenii care și-au dat votul pentru USL au dreptul să creadă într-un viitor mai bun și cred în datoria acestui Guvern de a-și duce angajamentele la bun sfârșit, lucru pentru care m-am hotărât să dau votul meu astăzi pentru învestirea noului Guvern”, a subliniat senatorul.

Tăriceanu a susținut că are informații potrivit cărora și unii dintre foștii săi colegi din PNL ar urma să voteze pentru noul Guvern, dar a adăugat că este exclusiv problema acestora cum vor vota.

Cât privește procedurile privind înființarea unei noi formațiuni liberale, el a spus că va face o informare în acest sens la momentul oportun.

Întrebat despre afirmația președintelui PNL, Crin Antonescu, potrivit căreia l-ar reprimi în formațiune, Tăriceanu a susținut că ar fi bine ca Antonescu să-și păstreze ofertele pentru alții.