Ponta: Băsescu trebuie să accepte noul Guvern. Vom continua programul de guvernare VIDEO

Premierul Victor Ponta le-a mulțumit liberalilor marți în plenul Parlamentului pentru participarea la guvernare și pentru faptul că împreună cu aceștia a fost dusă la îndeplinire "o parte importantă din programul de guvernare".

RomaniaTV.net
04 mart. 2014, 14:00
Ponta: Băsescu trebuie să accepte noul Guvern. Vom continua programul de guvernare VIDEO

„Suntem în această situație în urma demisiei prezentate de către membri ai Guvernului, reprezentanții PNL. Înțeleg decizia și o accept, mulțumesc colegilor liberali care alături de echipa guvernare au dus la îndeplinire o parte importantă din programul de guvernare”, a declarat Ponta, în fața senatorilor și deputaților.

El a precizat că Guvernul va continua programul de guvernare aprobat în 21 decembrie 2012 și le-a mulțumit reprezentanților UDMR care au anunțat „foarte clar” că se alătură și sprijină acest program.

Premierul a mai arătat că programul de guvernare trebuie dus la îndeplinire până la alegerile parlamentare din 2016.

Pe de altă parte, Ponta a spus că nu se pune problema schimbării cotei unice de 16%.

La ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului în care urmează să fie validat noul Guvern sunt prezenți la lucrări 375 de parlamentari, dar și candidații propuși pentru funcțiile de miniștri. Pentru ca noul Cabinet să fie învestit este nevoie de 288 de voturi pentru. Votul va fi secret cu bile.