Monica Macovei: Tăriceanu voia informări pe dosarele procurorilor

Monica Macovei a dezvăluit la România TV că fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu dorea să știe dinainte care demnitari sunt în vizorul procurorilor. Mai mult, ar fi spus în Guvern că prefera ca cei din opoziție să fie în colimatorul justiției.

RomaniaTV.net
10 dec. 2011, 10:08
Monica Macovei: Tăriceanu voia informări pe dosarele procurorilor

În cadrul unei emisiuni la România TV, europarlamentarul Monica Macovei l-a acuzat pe actualul lider al deputaților PNL, Călin Popescu-Tăriceanu că, în postura de proaspăt premier, în 2005, a cerut să fie pus la curent cu demersurile justiției în ceea ce-i privește pe demnitarii cu funcții importante.

Tăriceanu și-ar exprimat nedumerirea că primul caz important instrumentat de către procurori împotriva unui politician important nu îl viza pe un membru al opoziției, ci chiar pe vicepremierul George Copos.

„Mi-aduc aminte că domnul Copos a fost primul caz  de la Putere, cu o funcție mare, fiind cercetat pentru evaziune fiscală. În prima ședință de guvern, domnul Tăriceanu mi-a spus ceva de genul: «Am crezut că cercetăm Opoziția». Eu am zis: «Nici vorbă. Pe oricine». Tot atunci, el a mai spus: «Vreau să fiu informat dinainte»”, a declarat Macovei la România TV.