Tăriceanu: Iohannis este agentul electoral al lui Nicuşor Dan. L-a mângâiat pe cap după ce a ieşit ciufulit din scandalul cu interlopii

Invitat în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, l-a acuzat pe preşedintele Iohannis că, în întâlnirea cu Nicuşor Dan, a demonstrat că este "agentul electoral" al acestuia, în loc să-şi menţină rolul echidistant, de mediator. 

RomaniaTV.net
24 sept. 2020, 18:47
Tăriceanu: Iohannis este agentul electoral al lui Nicuşor Dan. L-a mângâiat pe cap după ce a ieşit ciufulit din scandalul cu interlopii

Preşedintele Iohannis l-a primit pe Nicuşor Dan la Cotroceni şi l-a întrebat cum e cu programul pentru Bucureşti. Aici există doar două posibilităţi: ori preşedintele nu a înţeles ce are în program Nicuşor Dan, ori – şi aceasta este varianta cea mai plauzibilă – vrea să arate că-l mângâie pe cap după ce a ieşit ciufulit din scandalul cu interlopii.

Or, preşedintele nu-şi mai menţine rolul de mediator, el e acum agentul electoral al lui Nicuşor Dan. La un moment dat, însă, Iohannis va trebui să plătească şi există o singură variantă să plătească – suspendarea. Eu cred că dacă Iohannis nu îşi reintră în rolul constituţional, nu termină mandatul la Cotroceni.

Uitaţi-vă la inaugurările electorale pe care le-a făcut zilele astea, cu PNL-ul şi premierul de mână: inaugurarea trenului Gara de Nord-Otopeni, inaugurarea metroului din Drumul Taberei. Lucrurile astea sapă la temelia democraţiei„, este de părere liderul ALDE. 

Iohannis, „agent electoral”: Nu termină mandatul la Cotroceni. Aici este foarte grav

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, îl acuză pe Klaus Iohannis că ”divide societatea” și că este ”agent electoral” pentru un candidat la Primăria Capitalei. Mai mult, în direct la România TV, Tăriceanu a afirmat că președintele ar putea să ”nu își termine mandatul la Cotroceni” și că ar putea fi suspendat. 

”Ura a început să domine societatea. De aici și manifestările violente și sigur că aici totul pornește de sus pentru că această politică de a diviza societatea, în loc să o aducă împreună, a fost practicată de președintele Iohannis încă de la începutul mandatului lui. Și continuă. Aici este foarte grav. Vreau să spun ce s-a întâmplat astăzi. Am văzut că președintele Iohannis îl primește la Cotroceni pe Nicușor Dan de mână cu Orban, pe care îl întreabă cum e cu programul de București. Sunt două ipoteze. Ori nu a înțeles ce are în program domnul Nicușor Dan, ori, cea mai plauzibilă variantă, președintele vrea să arate că îl mângâie pe cap pe Nicușor Dan ca să îi crească cota după ce a ieșit ciufulit din scandalul cu interlopii. Deci președintele în loc să fie echidistant, să își păstreze rolul de mediator, de echilibru în societate el este pe față agent electoral pentru Nicușor Dan. Contabilizăm toate lucrurile acestea pentru că la un moment dat președintele va trebui să plătească. Nu există altă sancțiune decât suspendarea cu referendumul de demitere. Eu cred că dacă Iohannis nu își reintră în rolul constituțional nu termină mandatul la Cotroceni”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. 

 


loading...
Partenerii noștri