Ţările din Europa care au ieşit din lockdown. Avertismentul OMS: Există riscul ca unele restricţii să revină

Tot mai multe ţări din Europa încep să renunţe la restricţii. OMS nu vede cu ochi buni relaxarea ţărilor europene şi avertizează că există riscul ca unele măsuri de restricţie să revină.

01 mai 2021, 10:23
Ţările din Europa care au ieşit din lockdown. Avertismentul OMS: Există riscul ca unele restricţii să revină
Ţările din Europa care au ieşit din lockdown. Avertismentul OMS: Există riscul ca unele restricţii să revină

Ţările din Europa care au ieşit din lockdown.O parte dintre ţările europene au renunţat la principalele restricţii.

Ţările din Europa care au ieşit din lockdown

Citeşte şi Raed Arafat anunţă revenirea la normalitate. „Situaţia merge înspre îmbunătăţire vizibilă”

Portugalia iese din starea de urgență și redeschide traficul la frontiera cu Spania.

Barurile din Olanda s-au redeschis după 6 luni de restricții, în timp ce Italia a reluat cursurile și a permis funcționarea teraselor în zonele cu risc galben și portocaliu.

Belgia va permite magazinelor să deschidă de luni fără programare, dar și reuniunile de 10 persoane în aer liber. Barurile se vor deschide în Belgia doar în 8 mai, potrivit AlephNews.

Spania iese din starea de urgenţă din 9 mai, iar Franța anunţă planul de relaxare în patru etape. Săptămâna viitoare se deschid liceele, muzeele, teatrele, dar nu și sălile de concerte, iar terasele de la Paris se vor redeschide în 19 mai.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă în mesajul de Paşte: „Vaccinarea este calea sigură și eficientă de revenire la normalitate”

Avertismentul OMS. Ce riscuri sunt ca unele restricții să revină

Deşi a scăzut numărul de infectări cu COVID, iar ritmul de vaccinare este unul alert, Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu este de acord cu relaxarea măsurilor de restricţii din Europa.

OMS avertizează că situaţia îngrijorătoare din India se poate repeta în „orice țară”.

În timp ce toată lumea se gândeşte la marea relaxare, unii lideri regionali din Spania se tem de apariţia unui nou val de infectări şi cer prelungirea stării de urgență cu minim 2 luni.

Guvernul de la Madrid nu vrea să continue cu restricțiile și a pregătit alte mecanisme locale de combatere a focarelor de Covid-19 până la obținerea imunității de grup.