Sistemul de îmbarcări, blocat la nivel global. Aeroportul Otopeni nu este blocat, dar pot apărea întârzieri UPDATE

Publicat: Sâmbătă, 23 Iunie 2018 13:14 // Actualizat: Sâmbătă, 23 Iunie 2018 15:49 // Sursa: romaniatv.net

Transportatorul aerian naţional Tarom a anunţat sâmbătă că Sistemul global SITA (Departure Control System) este indisponibil la nivel mondial, iar compania de stat subliniază că, din această cauză, vor exista întârzieri pe toate cursele. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a precizat însă că sistemul SITA a fost şi este funcţional pe aeroportul Henri Coandă, iar activitatea acestuia nu a fost afectată.

UPDATE Transportatorul aerian naţional Tarom anunţă remedierea problemei în sistemul de control al plecărilor, astfel că SITA a repus în funcţiune sistemul DCS (Departure Control System) după patru ore de nefuncţionare.

”Din cauzele nefuncţionării sistemului gestionat de SITA, calculele iniţiale ale Tarom raportează întârzieri ale curselor între 1 oră şi 2 ore şi 30 de minute, depinzând de numărul de pasageri care trebuie să fie procesaţi. Echipa Tarom depune toate eforturile necesare pentru procesarea cu maximă celeritate a tuturor pasagerilor. În acelaşi timp echipene noastre sunt disponibile pentru a oferi suport la sol pasagerilor noştri”, menţionează compania de stat.

_______________

UPDATE Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) anunţă că sistemul SITA a fost şi este funcţional pe aeroportul Henri Coandă, iar activitatea acestuia nu a fost afectată, după ce Tarom a anunţat că sistemul SITA este nefuncţional la nivel global şi că vor exista întârzieri la toate cursele aeriene.

”Eventuale disfunctionalităţi ale SITA pe plan global au putut afecta, însă, activitatea unor companii aeriene”, mai precizează CNAB.

Transportatorul aerian naţional Tarom a anunţat sâmbătă că Sistemul global SITA (Departure Control System) este indisponibil la nivel mondial, iar compania de stat subliniază că, din această cauză, vor exista întârzieri pe toate cursele.

_____________

”Operaţiunile de check-in şi boarding sunt suspendate până la rezolvarea problemelor care fac sistemul SITA nefuncţional. Compania Tarom le oferă pasagerilor care se află în aceste momente în tranzit asistenţă la sol, în conformitate cu normele internaţionale”, a anunţat Tarom, într-un comunicat.

Până la repunerea în funcţiune a sistemului global SITA, orice companie aeriană care operează în acest sistem nu va putea verifica eligibilitatea pasagerilor nu va putea înregistra pasagerii sau bagajele acestora, spun oficialii Tarom.

”Revenim cu informaţii imediat ce le vom primi de la sediul central SITA din Atlanta, SUA”, adaugă reprezentanţii Tarom.

Tarom estimează pentru acest an un profit brut de 27.470 lei, la venituri totale de 1,5 miliarde lei.

În plus, pentru anul 2018, Tarom a prevăzut o sumă de 440,25 milioane lei pentru investiţii, potrivit bugetului aprobat la finalul lunii martie de Guvern.

Principalii competitori ai companiei sunt Wizz Air, Blue Air şi Ryanair.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7790
RON
25 Jan
noapte -5 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H