Tarom are joi o a treia cursă specială Bucureşti – Constanţa

O a treia cursă specială Tarom va decola de la Bucureşti spre Constanţa joi, la ora 21.00, de unde va pleca spre Capitală o oră mai târziu, a anunţat compania Tarom, precizând că zborul are loc la solicitarea pasagerilor, având în vedere blocarea traficului feroviar şi rutier.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 12:02
Tarom are joi o a treia cursă specială Bucureşti – Constanţa

Compania Tarom a precizat, într-un comunicat de presă, că aeronava urmează să decoleze de la Bucureşti la ora 21.00 şi de la Constanţa la ora 22.15.

Potrivit reprezentanţilor Tarom, cursa a fost programată ca urmare a cererilor venite din partea pasagerilor şi în cursul zilei de joi, având în vedere că atât legăturile feroviare, cât şi drumurile între cele două oraşe rămân blocate în continuare. Biletele costă 150 de euro, incluzând toate taxele.

Compania Tarom a mai efectuat, marţi şi miercuri seara, câte o cursă specială de la Bucureşti spre Constanţa şi retur, pentru pasagerii blocaţi în cele două oraşe.

Miercuri, Tarom a efectuat o cursă specială cu un avion Airbus 318 de 120 de locuri, iar cursa charter de marţi seara a fost operată cu un avion ATR42 de 48 de locuri care a aterizat pe Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” la ora 22.10, fără pasageri la bord, şi a decolat înapoi spre Bucureşti la ora 22.58. În aeronava care a plecat marţi spre Capitală s-au aflat 23 de pasageri, printre care şi trei deputaţi – doi ai PDL şi unul din partea minorităţii turco-tătare, care se deplasau către Capitală.

Aflat la bordul aeronavei care a plecat din Constanţa către Bucureşti, deputatul PDL Zanfir Iorguş a spus că această cursă a fost operată în special pentru oamenii care trebuiau să meargă în străinătate şi nu aveau cu ce să ajungă la Bucureşti.

„Erau oamenii care trebuiau să ajungă în străinătate şi nu aveau cu ce să ajungă la Bucureşti din cauza vremii şi atunci TAROM a introdus această cursă specială”, a declarat Iorguş.

El a spus că împreună cu deputatul PDL de Tulcea Marian Avram şi cu deputatul Amet Aledin din partea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România au încercat să ajungă la Bucureşti încă de marţi dimineaţă, dar nu au reuşit deoarece trenurile fuseseră anulate. Iorguş a adăugat că apoi a plecat cu maşina personală către Bucureşti însoţit de către cei doi colegi, dar de la Feteşti au fost întorşi din drum pentru că nu se mai putea circula din cauza viscolului. Apoi, au sunat la aeroport încercând să afle dacă mai este cursa Constanţa – Timişoara pentru a ajunge acolo, iar de la Timişoara să ia alt avion către Bucureşti, dar li s-a comunicat că nu este această cursă, dar este posibil ca TAROM să introducă o cursă specială de la Constanţa către Bucureşti.

El a mai precizat că ceilalţi doi parlamentari PDL de Constanţa, Constantin Chirilă şi Maria Stavrositu, reuşiseră să ajungă în Bucureşti pentru că plecaseră din Constanţa încă de luni.