TAROM ia măsuri pentru reducerea cheltuielilor. A renunţat la unul dintre serviciile preferate ale pasagerilor

TAROM anunţă schimbări importante pentru pasageri. Operatorul român de zbor a decis să renunţe la unul dintre serviciile preferate de călători.

22 iul. 2022, 09:31
TAROM ia măsuri pentru reducerea cheltuielilor. A renunţat la unul dintre serviciile preferate ale pasagerilor
TAROM ia măsuri pentru reducerea cheltuielilor

TAROM ia măsuri pentru reducerea cheltuielilor. Compania aeriană românească a decis să oprească temporar serviciul de alimente gratuite la bord.

TAROM ia măsuri pentru reducerea cheltuielilor. Pasagerii nu vor mai beneficia de aceste servicii

Citeşte şi Sindicaliştii TAROM protestează în Otopeni şi cer salarii mai mari

Operatorul român de zbor anunţă că suspendă serviciul gratuit de servire a alimentelor la bord, pasagerii beneficiind doar de apă.

„Din cauza curentului context epidemiologic şi pentru a păstra siguranţa pasagerilor şi a membrilor echipajelor la bord, TAROM anunţă că va continua să opereze pe cât mai multe zboruri posibil. Am vrea să vă informăm că vom limita interacţiunile la bord prin aplicarea unor măsuri de protecţie, cum ar fi:

– Vom opri temporar serviciul de alimente gratuite la bord:

– Vom oferi apă minerală gratuită”, anunţă TAROM pe site-ul companiei.

De asemenea, se anunță concedieri masive la TAROM, compania de stat care se află într-o criză continuă, de ani de zile. Ministrul Transporturilor din partea PSD a decis planul de restructurare la TAROM. Un cuvânt decisiv a avut și Comisia Europeană, prin intermediul Ursulei von der Leyen.

„Știți că avem un plan de restructurare pe care trebuie să îl punem în aplicare și pe care l-am agreat împreună cu Comisia Europeană. Eu inclusiv acum două săptămâni am avut o discuție cu doamna vicepreședintă a Comisiei, cu doamna Vestager, legat de TAROM și de CFR Marfă.

Răbdarea mea ajunge undeva la limită legat de managament și de ce se întâmplă la TAROM – și am transmis aceste lucruri. Eu îmi doresc și noi ne dorim, la Guvern, ca acest plan de salvare, dacă pot să folosesc acest cuvânt, să fie pus în practică astfel încât să primim ajutorul și astfel încât compania să fie salvată.

Nu voi ezita să iau decizii, indiferent de consecințe, ca să încerc să salvez compania TAROM. Este un brand național pe care nu ne permitem să îl pierdem și vom face eforturi, Guvernul va face eforturi din acest punct de vedere, dar trebui să înțeleagă și cei care sunt la TAROM, în management, și nu neapărat managementul de acum, pentru că această companie a ajuns în această situație pentru că au fost echipe de management succesive care au dus-o în această situație… Eh, această perioadă trebuie să se încheie și trebuie să înțeleagă că cu toții ne dorim să salvăm TAROM”, a declarar recent Sorin Grindeanu.

În 2020, TAROM a avut pierderi de 439,8 milioane de lei, comparativ cu 169,6 milioane de lei în 2019, și afaceri de 355,3 milioane de lei, de la 1,35 miliarde de lei în 2019. Ultimul an în care compania aeriană a înregistrat profit a fost 2007.

Citeşte şi Sorin Grindeanu pune condiţii pentru a evita vânzarea TAROM. „Trebuie să aibă doar 600-700 angajați. Au dublu”