TAS a anulat decizia de excludere a FR de Box din AIBA

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) a anulat decizia prin care Federaţia Internaţională de Box Amator (AIBA) a exclus Federaţia Română de Box ca membru afiliat, în urma unei decizii a Comitetului executiv al AIBA din 6 septembrie 2011, anunţă Rudel Obreja, preşedintele FR de Box.

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 11:58
TAS a anulat decizia de excludere a FR de Box din AIBA

Pe 6 septembrie 2011, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a primit din partea AIBA o adresa prin care i se aducea la cunoştinţă faptul că din acea zi FR Box este exclusă şi şi-a pierdut toate drepturile ce derivă din calitatea de membru AIBA. Dezafilierea a survenit în urma faptului că FRB nu a ţinut cont de decizia Comitetului Executiv al AIBA, care a impus alegeri pentru preşedinţia FRB înainte de 31 august, sub directa supraveghere a unui observator AIBA.

Într-un comunicat se arată că FR de Box, asistată de avocatul spaniol Josep Vandellos, a câştigat procesul la TAS împotriva deciziei de excludere din AIBA, forul internaţional urmând să plătească FRB costuri juridice de 7.000 franci elveţieni.

TAS a decis astfel:

1. Recursul formulat de catre FR Box cu privire septembrie 2011 împotriva Deciziei Comitetului Executiv AIBA din 6 septembrie 2011 este admis;

2. Decizia Comitetului Executiv AIBA din 06 septembrie 2011, privind excluderea de FR Box, ca membru al AIBA, este anulată;

3. Această decizie este pronunţată fără costuri, cu excepţia taxei de 1.000 franci elveţieni (CHF) platite de FR Box, şi care se păstrează de către TAS.

4. AIBA va suporta costurile şi va contribui la costurile juridice ale FR Box şi de altă natură pentru proceduri, iar la cererea FR Box, pentru prezenta procedură, va contribui cu o valoare de 7.000 CHF.

În noiembrie, FR de Box câştigase un alt proces la TAS împotriva AIBA. Pe 8 martie 2011, Comitetul Executiv al AIBA a decis suspendarea provizorie a FRB. Decizia a fost luată după ce FRB a anunţat alegeri pentru conducerea sa pentru data de 27 octombrie 2010, cu scopul înlocuirii preşedintelui aflat în stare de suspendare, dar acest lucru nu a avut loc. Pe 2 decembrie 2010, AIBA a acordat FRB încă două luni pentru a organiza alegeri, însă forul naţional nu a respectat acest termen, iar Obreja a continuat să îndeplinească funcţia de preşedinte, deşi era în stare de suspendare.