TAS nu ştie dacă poate da o decizie finală în cazul FC Sion

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, vineri, că cei trei judecători care se ocupă de litigiul dintre UEFA şi FC Sion, echipă exclusă din Liga Europa, nu sunt în măsură să determine dacă poate fi luată o decizie finală, având în vedere complexitatea cazului, informează AFP.

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 19:50
TAS nu ştie dacă poate da o decizie finală în cazul FC Sion

„Ţinând cont de numeroasele chestiuni juridice ce urmează să fie tratate în acest caz, echipa de judecători nu este încă în măsură să determine dacă poate fi dată o decizie finală şi data acestei decizii, sau dacă trebuie decise măsuri suplimentare. TAS va oferi mai multe informaţii în timp util, mai exact în zece zile”, a explicat forul într-un comunicat.

Dacă FC Sion obţine câştig de cauză la TAS, consecinţele pe termen lung vor fi considerabile pentru lumea fotbalului, ducând şi la alte constestări ale justiţiei sportive în faţa justiţiei civile.

Iar pe termen scurt, o reintegrare a FC Sion ar fi o mare „bătaie de cap” pentru UEFA.

FC Sion este în litigiu cu FIFA şi UEFA la mai multe jurisdicţii din Elveţia pentru că nu a respectat o interdicţie de transfer a jucătorilor. Această interdicţie a dus la eliminarea din Liga Europa, competiţie sub egida UEFA.

FC Sion şi-a multiplicat recursurile pentru a fi reintegrată în Liga Europa.

Judecătorii care se ocupă la TAS cu analizarea dosarului sunt elveţienii Patrick Lafranchi, Jean Gay şi Hans Nater (preşedinte).