Tastează *#06# pe Iphone-ul tău. Trucul pe care trebuie să îl știe orice utilizator! Îți va oferi cea mai prețioasă informație

Suntem adepții cumpărăturilor second-hand când vine vorba despre electrocasnice, gadgeturi sau autoturisme, însă trebuie să știm că ne supunem unor riscuri majore.

16 apr. 2022, 19:05
Tastează *#06# pe Iphone-ul tău. Trucul pe care trebuie să îl știe orice utilizator! Îți va oferi cea mai prețioasă informație

Tastează *#06# pe Iphone-ul tău. Nu de puține ori s-a întâmplat ca un telefon clonat să fie listat pe site-urile de anunțuri la prețuri uriașe, iar românii să își ia țepe pe bandă rulantă. Deși iPhone-ul este unul dintre cele mai sigure smartphonuri de pe piață, hackerii au reușit să îl cloneze și pe acesta.

Tastează *#06# pe Iphone-ul tău. Trucul pe care trebuie să îl știe orice utilizator! Îți va oferi cea mai prețioasă informație

Există însă câteva metode prin care putem deosebi un telefon original de unul contrafăcut.

Trebuie să știm că orice iPhone are un număr de serie care îl identifică. Prin căutarea numărului de serie, putem afla dacă acesta se află sau nu în baza de date a Apple. Tot ce trebuie să faceți este să localizați numărul de serie pe iPhone atingând „Settings” (Setări), alegând „General” (General) și selectând „About” (Despre). Derulați în jos până la „Număr de serie” și țineți ecranul deschis sau notați numărul.

Citește și: Preţul mielului creşte înainte de Paşte  în 2022: Este cu peste 9% mai scump decât anul trecut la poarta fermelor. Se anunţă SCUMPIRI în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul

Accesați „https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do” și introduceți numărul de serie. Sistemul vă permite să știți dacă iPhone-ul dvs. se mai află sau nu în perioada de garanție. Dacă primiți mesajul „ne pare rău, dar acest număr de serie nu este valabil. Vă rugăm să verificați informațiile și să încercați din nou”, este probabil ca iPhone-ul să fie un fals.

De altfel, fiecare telefon are și un număr IMEI propriu. Căutarea acestui număr într-o bază de date vă va oferi detalii despre telefon. Dacă numărul IMEI afișează informații despre un alt model, veți ști că ați dat peste un fals. Pentru a găsi numărul IMEI, formați *#06# pe tastatură sau verificați tava SIM.

Totodată, orice iPhone are printre aplicațiile-mamă: Contacts”, „Compass”, „Settings”, „Calculator”, „Music” și „Photos”, acă una dintre ele lipsește este clar că modelul pe care îl ai este unul fals.

Citește și: Pune câteva boabe de orez în șifonier. Trucul ieftin care îți va transforma întreaga garderobă! Toate româncele trebuie să îl cunoască!