Tată a şase copii, ucis de propria soţie, în vârstă de 38 de ani. Tragedia s-a petrecut pe fondul consumului de alcool

Un bărbat din localitatea Crăciunelul de Jos, judeţul Alba, a murit după ce a fost înjunghiat de soţia lui, cu un cuţit, în timpul unui conflict iscat pe fondul consumului de alcool. Cei doi aveau şase copii, cel mai mic de un an şi jumătate.

15 mart. 2019, 17:04
Tată a şase copii, ucis de propria soţie, în vârstă de 38 de ani. Tragedia s-a petrecut pe fondul consumului de alcool

Femeia are vârsta de 38 de ani, iar soţul său 44 de ani. Ea a fost arestată preventiv. Derularea evenimentelor a fost explicată de procurori, care au emis următorul comunicat: „Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, la data de 15.03.2019, punerea în mișcare a acțiunii penale faţă de inculpata M.S.I., pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie în modalitatea omorului (…).

În fapt, s-a reținut că, în noaptea de 14/15.03.2019, în jurul orei 23.00, în timp ce se afla la locuinţa sa din comuna Crăciunelul de Jos, județul Alba, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unui conflict spontan, inculpata, în vârstă de 38 de ani, l-a înjunghiat pe soţul său, M.F., cu un cuţit în zona toracelui, provocându-i o plagă tăiată-înţepătoare penetrantă toracică anterioară cu interesarea cordului, leziune care i-a cauzat victimei decesul, acesta fiind constatat la ora 00.50 de către echipajul SMURD deplasat la faţa locului, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Procurorul a dispus luarea măsurii preventive a reţinerii faţă de inculpată, urmând a se adresa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, sub nici o formă, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.