Tată şi fiu, găsiţi morţi în casă, în Vaslui. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

Doi bărbaţi, tată şi fiu, au fost găsiţi morţi în condiţii suspecte în casa lor din satul Trestiana, din judeţul Vaslui. Cea care i-a găsit este fiica bărbatului de 80 de ani. Pentru că nu-i mai ştia nimic de ei de două zile, a mers la locuinţa lor. I-a găsit pe cei doi fără suflare. Poliţiştii au deschis, luni, un dosar penal pentru ucidere din culpă.

RomaniaTV.net
09 apr. 2018, 13:53
Tată şi fiu, găsiţi morţi în casă, în Vaslui. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

Un bărbat în vârstă de 80 de ani şi fiul său, de 35 de ani, au fost găsiţi morţi în casă, în satul Trestiana, comuna vasluiană Griviţa.

Fiica bărbatului de 80 de ani, care locuiește și ea în satul Trestiana, s-a alertat că nu mai văzuse pe tatăl și pe fratele ei de două zile, scrie vremeanoua.ro. A mers astăzi la casa lor, cei doi locuind în aceeași curte, dar în două corpuri de casă separate. Și s-a îngrozit când a dat peste cei doi fără suflare. A sunat la 112, iar medicii de pe Ambulanță au ajuns rapid, însă n-au putut decât să constate decesul ambilor bărbați. De asemenea, nu s-au văzut semne de violență pe trupurile lor. Cei doi barbati se numesc Pintea Enache si Pintea Adam.

„Am fost anunţaţi printr-un apel la 112 de către o rudă că cei doi bărbaţi au fost găsiţi decedaţi în cele două imobile în care locuiesc, imobile ce se află în aceeaşi curte. Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că cei doi bărbaţi nu au semne de violenţă pe corp şi nici nu a fost forţată vreo uşă sau vreo fereastră din imobilele respective”, a declarat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad continuă cercetările şi au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Urmează să vedem dacă se dispune efectuarea necropsiilor şi, în funcţie de rezultatele acestora, se va dispune în consecinţă”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Potrivit oamenilor legii, bătrânul de 80 de ani avea probleme medicale, dar fiul său era sănătos, decesul lui fiind considerat suspect. Oamenii legi iau în calcul şi posibilitatea ca cei doi să fi consumat alimente sau lichide otrăvitoare, însă este doar o ipoteză, care se va lămuri după examinarea făcută de medicii legiști.

Cadavrele celor doi bărbaţi vor fi transportate la Vaslui, la Medicina Legală. Se presupune că cel doi au decedat în urmă cu aproximativ 3 zile.