„Tatăl adoptiv” al Monicăi Gabor a fost reţinut. Obliga fete sărace să se prostitueze

Dan Damaschin, "tatăl adoptiv" al Monicăi Gabor, fostă Columbeanu, este acuzat de trafic de minori şi proxenetism. Victimele erau alese din familii sărace şi erau atrase cu promisiuni de asigurare a unei cariere în modelling sau televiziune. Printre clienţii reţelei de proxenetism, al cărui lider era Damaschin, se aflau Ovidiu Tender, Nicu Gheară şi Irinel Columbeanu.

RomaniaTV.net
22 dec. 2011, 11:41
„Tatăl adoptiv” al Monicăi Gabor a fost reţinut. Obliga fete sărace să se prostitueze

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, care acţiona pe raza municipiilor Bucureşti şi Bacău, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.

În fapt, se reţine că inculpatul Damaschin Dan Constantin, 55 de ani, lider al grupării, împreună cu Mereuţă Eugen Mihai, 40 de ani şi Ciucă Claudiu, 35 de ani, au recrutat prin înşelăciune, ameninţare şi violenţă, mai multe părţi vătămate, unele minore,  în scopul exploatării  sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei.

Activitatea infracţională se desfăşura în imobile situate în zone ultracentrale din Capitală, închiriate de către inculpaţi, unde victimele erau obligate să se prostitueze. Victimele erau alese cu predilecţie din familii cu posibilităţi financiare reduse şi erau atrase cu promisiuni de asigurare a unei cariere în modelling sau televiziune, inculpatul prezentându-se drept o persoană influentă în acest domeniu.

Pentru a menţine controlul asupra victimelor, inculpatul Damaschin Dan Constantin le supunea în mod constant unor acte de violenţă verbală şi fizică şi  pretindea că are calitatea  de  preşedinte al unei organizaţii de apărare a drepturilor omului, pentru a le convinge cu privire la influenţa sa.

La sediul D.I.I.C.O.T. au fost aduse în vederea audierii 10 persoane faţă de care, după audieri, vor fi dispuse măsurile legale în cauză.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bacău. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de SRI şi DOS.