Tatăl COPILOTULUI implicat în accidentul aviatic din Apuseni se destăinuie: Eu am aflat primul

Publicat: Miercuri, 22 Ianuarie 2014 14:37 // Actualizat: Miercuri, 22 Ianuarie 2014 18:46 // Sursa: romaniatv.net

Părinţii şi sora lui Răzvan Petrescu, copilotul lui Adrian Iovan, au venit într-un suflet la Cluj, imediat ce au aflat cumplita veste a prăbuşirii avionului medical în Munţii Apuseni. Răzvan Petrescu are doar 23 de ani şi a fost grav rănit în accidentul aviatic în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. Tatăl său, Dan Petrescu, tot pilot, a vorbit despre tragedia în care a fost implicat fiul său.

Răzvan Petrescu a avut nevoie de resuscitare încă de când a fost preluat de echipajul medical. Tânărul are 23 de ani şi pilota avioane încă de la 15 ani. Alături de el se află familia, care suţine că tânărul este încă în stare de şoc, dar este lucid şi au putut vorbi cu el. Mai mult, tatăl său a vorbit la România TV despre clipele grele prin care trece alături de fiul său, mai ales că şi el, la rândul său, este pilot şi a fost implicat în diferite accidente.

Citeşte şi Tatăl copilotului Răzvan Petrescu: "Dacă eram infractor, mă găseau după semnalul telefonului"

"Starea lui este destul de gravă. Deocamdată nu are leziuni interne. Accidentul nu a afectat vreun nerv sau coloana. Are multiple fracturi şi mi-e frică de complicaţiile care pot apărea pentru că a stat mult timp pe zăpadă. Am înţeles că a intrat în şoc hipotermic. Bine că l-au salvat. Medicii au spus că e stabil. Eu mizez pe tinereţea lui, robusteţea şi voinţa. El să vrea să reziste", povesteşte tatăl copilotului.

Mai mult, bărbatul recunoaşte că el a fost primul care a aflat de accident după ce a fost sunat chiar de fiul său.

"Eu am aflat primul. După ce a apucat să se dea jos din avion s-a târât câţiva metri şi mi-a dat telefon. Mi-a spus că a avut accident. Mi-a spus că este rănit. Am auzit vaiete, se văita Adi Iovan. Pe urmă mi-a dat o poziţie. Mi-a spus că este la 40 de mile de Sibiu în munţii Apuseni. Eu am alertat directorul nostru general care a luat legătura cu toate serviciile. Este vorba de incompetenţă la vârf. Doctorul Zamfir a trimis coordonatele. Nu sunt în stare să acţioneze în cazul unor asemenea calamităţi. Au avut două ore de lumină. Au trimis în trei locuri diferite aiurea. Nu îmi explicam de ce nu pot să îi localizeze. Toată stima pentru cei care au participat la salvare, dar sus, nişte nemernici", a adăugat bărbatul. 

Citeşte şi ACCIDENT AVIATIC: Copilotul se află în stare critică, trei medici sunt în stare gravă UPDATE

Cu toate acestea, Dan Petrescu este încrezător că fiul său se va face bine şi va zbura din nou cu avionul, acesta fiind cel mai important lucru pentru el.

"Eu am încredere în medicii de aici. După ce iese de la terapie intensivă eu vreau să îl mut la Bucureşti să fim mai aproape de el. Nu am putut să vorbesc foarte multe cu el. Este sub influenţa calmantelor. L-am încurajat. I-am spus că s-a născut a doua oară.  Din asemenea accidente de obicei nu scapă nimeni. Sunt pilot şi ştiu ce înseamnă o aterizare pe pădure. Totul e la "ghici". Sub ei a fost ceaţă. Nu vreau să mă pronunţ. Nici pe el nu vreau să îl întreb să nu intre într-o depresie sau ceva. Niciun pilot nu s-a oprit de la zbor după un accident. El îşi face probleme dacă va mai putea zbura. Eu sunt convins că va mai zbura. Dacă sunt doar oase rupte, astea se sudează. E tânăr. Psihic o să îşi revină cu timpul. Îl vom duce la psiholog. Vom face tot posibilul să nu fie afectat", a conchis tatăl.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 mar 20:46
...-, o studentă şi doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu. Tatăl copilotului se destăinuie: Eu am aflat primul Părinţii şi sora lui Răzvan Petrescu, copilotul lui Adrian Iovan, au venit într-un suflet la...
1
EUR
4.7228
RON
18 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H