Tatăl fetei ucise de militar, mărturii cutremurătoare: Mă va urmări toată viaţa, dacă stăteam lângă ea nu murea

Tatălui tinerei ucise la coafor spune că fata ar fi reclamat în urmă cu aproape o lună că este terorizată şi bătută de concubin, însă oamenii legii infirmă că aceasta ar fi depus o plângere penală. Omul este disprus de durere. Oribila crimă s-a petrecut la câţiva metri distanţă de el şi probabil asta o să-l urmărească toată viaţa. 

25 ian. 2018, 16:38
Tatăl fetei ucise de militar, mărturii cutremurătoare: Mă va urmări toată viaţa, dacă stăteam lângă ea nu murea

Durere fără margini în oraşul natal al Alexandrei, tânăra ucsiă de un subofiţer MAPN într-un salon de coafură. Sicriul cu trupul neînsufleţit al tinerei a ajuns acasă, iar părinţii nu-şi pot reveni din şoc. 

Rudele victimei, dar şi prima nevastă a bărbatului, au suspiciuni că poliţiştii din oraşul dâmboviţean Titu nu au înregistrat nicio plângere cu privire la actele de violenţă de care subofiţerul, acum arestat preventiv pentru omor, le-a comis faţă de soţie şi concubină.   

“Mie mi-a luat sprijinul de la bătrâneţe. Ştiu cât am alergat pentru copilul meu şi nenorocitul ăsta mi-a luat totul. Nu am cuvinte să mă exprim ce mi-a făcut. M-am dus cu ea să îşi facă unghiile. I-am dat nişte bani şi apoi m-am dus în market să iau nişte fructe pentru copii, pentru că el nu a avut grijă de ei, fiind un jucător de noroc, un beţiv. Cât am fost la cumpărături s-a întâmplat. Eram la casă şi am sunat să întreb dacă iau şi vinete şi nu mi-a răspuns. Atunci mi-am dat seama. El m-a urmărit pe mine. Ea nu mi-a spus mie mult timp ce se întâmplă. A fost credulă. Chestia mă va urmări toată viaţa, pentru că dacă stăteam lângă ea nu murea”, spune Nicolae Marin, tatăl fetei omorâte.  

Potrivit adevarul.ro, familia fetei susţine că ucigaşul ar fi fost protejat, deoarece cumnatul lui ar fi poliţist în Răcari şi aşa s-ar explica, în opinia lor, potenţialele intervenţii la acestă instituţie.

„Vă spun că nimeni nu ne protejează aici. Nu avem Poliţie, nu avem justiţie. Dacă ai bani intri pe aici şi ieşi pe altă parte. Dacă cea mai mică cunoştinţă în Poliţie scapi de orice. El are un cumnat la Răcari. Nu ştiu dacă şi cum l-a ajutat”, mai spune bărbatul. 

Vezi şi: Descoperire uluitoare în casa militarului ucigaş. Anchetatorii au găsit mesaje pentru tânăra ucisă

Subofiţerul MApN, acuzat că şi-a ucis iubita într-un coafor din localitatea Titu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Florin Oprea va fi dus în Arestul IPJ Dâmboviţa. Între timp ies la iveală detalii cutremurătoare despre criminal. 

Vecinii fetei ucise spun că ea o ducea rău cu militarul, că o bătea mereu şi-i cheltuia salariul la păcănele. Fratele criminalului admite faptul că acesta avea probleme cu băutura şi spune că părinţii lui, bătrâni şi bolnavi, sunt devastaţi. Şi fosta soţie a militarului a susţinut că problemele de comportament ale lui Florin Oprea erau cunoscute inclusiv de poliţie, însă nimeni nu a făcut nimic. Femeia a declarat că a depus mai multe plângeri la poliţie pentru că a fost bătută de militar şi că oamenii legii au luat-o în serios abia când acesta a venit la uşa ei cu un topor. Ca să scape de ameninţările lui, fosta soţie spune că a fost nevoită să plece din ţară.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, şi-a urmărit, marţi după-amiază, concubina până la un coafor din localitatea Titu, a intrat după ea şi a înjunghiat-o. Femeia, în vârstă de 25 de ani, a fost transportată la spital, dar nu a putut fi salvată şi medicii au declarat decesul.

Militarul, originar din localitatea Lunguleţu, trăia de mai mult timp cu tânăra în concubinaj, cei doi având împreună un copil.

După comiterea faptei militarul s-a predat la Poliţie, iar cazul a fost preluat de Parchetul Militar care a deschis pe numele bărbatului un dosar penal pentru infracţiunea de omor.

Bărbatul care şi-a ucis concubina într-un coafor din Titu se numeşte Florin Oprea şi este angajat al Armatei Române din 2009. Criminalul locuia în comuna Lunguleţu, din Dâmboviţa, împreună cu părinţii şi fratele lui. Aceştia au aflat de la televizor teribila veste.

„Nu ştiu nimic. Am rămas tâmpiţi! Chiar a fost de lăudat! A fost cu Armata, a fost prin Afganistan. Am rămas tâmpiţi când am văzut la televizor! Ne-a dat peste cap. (…) Am înţeles că ea era cu altcineva… O fi făcut vreo criză de gelozie!”, a povestit fratele subofiţerului MApN, care a admis că între militar şi iubita lui au mai exact certuri şi violenţe şi că acesta avea probleme cu alcoolul.

„S-au mai ciondănit! S-au mai bătut amândoi! În parte s-au bătut”, a spus fratele militarului, potrivit România TV.

În faţa coaforului în care s-a petrecut crima, localnicii au aprins lumânări. Oamenii spun că bărbatul care a lovit fără milă a fost văzut de un amic taximetrist la doar câteva sute de metri de locul crimei.

În Titu-Târg, acolo unde locuia fata ucisă, oamenii sunt devastaţi de teribila crimă. Vecinii fetei spun că bărbatul care a ucis-o îi toca tot salariul.

„(Cheltuia banii) la aparate, la păcănele. Îi lua şi cardul ei de salariu. I-l fura. Din cauza asta l-a şi părăsit. De câte ori a venit la maică-sa bătută, doar ea ştie”, a povestit o localnică pentru România TV

Şi fosta soţie a militarului a povestit presei că militarul era o persoană violentă şi că a fost nevoită să plece din ţară ca să scape de el.

„Avea un comportament violent pe fondul consumului de alcool. Muncea în agricultură, era singurul lui venit până să se angajeze în Armată. În timpul căsătoriei cu el am avut foarte mult de suferit. Eram supusă unor traume psihice şi fizice. Mă bătea, am depus plângere la poliţie, am sunat de nenumărate ori la poliţie pentru a cere ajutor când voia să intre peste mine în casă, când mă ameninţa cu moartea şi nu s-a făcut nimic în acest sens. A fost chemat la Poliţie şi i se punea în vedere şi când venea acasă şi ne certam, îşi aducea aminte că eu am făcut plângere la poliţie şi-mi spune „vezi, sunt un şmecher şi nu ai ce să-mi faci”. (…) A venit în stare de ebrietate, împreună cu fratele lui, la apartamentul în care eu locuiam cu fetiţa şi a încercat să spargă uşa cu toporul, moment în care eu am sunat la Poliţie. Autorităţile l-au ridicat efectiv de la uşă şi dacă nu se intervenea probabil se petrecea tragedia care s-a petrecut cu acea fată. Dădea cu toporul în uşă”, a povestit fosta soţie într-o intervenţie telefonică la România TV

„Am făcut nenumărate plângeri şi nenumărate sesizări, însă nu mi-au fost luate în seamă. Plângerile au fost făcute în oraşul Titu. Decât să i se pună în vedere verbal nu i s-a făcut nimic”, a mai povestit femeia.

Singura persoană care a luat lucrurile în seamă mai serios când situaţia părea că scapă de sub control, adică când el a încercat să spargă uşa de la apartament cu toporul să intre peste mine în casă să mă omoare. Singura persoană din poliţie care a reacţionat a fost domnul Dumitrache care s-a implicat foarte mult atunci în protecţia mea”, a povestit femeia la Digi24.

„Mi-a fost frică de el şi am fost nevoită să părăsesc ţara ca să îmi pot proteja viaţa, efectiv să fug împreună cu copilul, pentru a nu fi omorâtă”, a mai povestit fosta soţie.

Cazul lui Florin Oprea a fost preluat de Parchetul Militar care a deschis pe numele lui un dosar penal pentru infracţiunea de omor.