Tatăl lui Irinel Columbeanu a MURIT

Tatăl lui Irinel Columbeanu a murit, joi după-amiază la azilul de bătrâni de la Ghermănești, unde era internat.

RomaniaTV.net
15 sept. 2016, 13:06

Ion Columbeanu, tatăl lui Irinel Columbeanu, a încetat din viață la vârsta de 90 de ani. Bătrânul era internat într-un azil. Tatăl fostului soţ al Monicăi Gabor a fost internat la azilul de bătrâni din Ghermăneşti în urmă cu patru luni şi era coleg cu creatoarea de modă Zina Dumitrescu.

Copleșit de durere, Irinel Columbeanu a evitat să dea prea multe detalii. ”Într-adevăr, tata a murit. Trecem prin clipe grele și aș vrea să ne respectați durerea”, a spus Irinel Columbeanu pentru Click!

Tatal lui Irinel Columbeanu fusese internat in luna mai de catre fiul sau. „Dupa mult timp in care am incercat sa-i explic ca e mai bine sa stea intr-un loc unde are ajutor specializat, am reusit sa-l conving pe tata sa mearga la azilul din Snagov. Cu Ion Cassian, patronul casei de batrani, ma stiu din copilarie, am toata increderea. Tata are o problema la picioare, are nevoie de recuperare. Pana la urma, cu chiu cu vai, a acceptat si a inteles, iar de mai bine de o luna l-am adus aici. stiti foarte bine ca pentru un batran e greu sa-l scoti din «cuibul» lui, nici la mine la Izvorani nu a vrut sa vina. Am mai avut cateva incercari, insa au esuat”, a declarat la vremea respectiva Irinel Columbeanu.

Ion Columbeanu a fost șeful protocolului în toate guvernele. În 2004, achita câte 2 euro/mp pe terenurile de la Ciolpani. În total, a achiziționat 3.000.000 mp. Banii dați pe pământ erau proveniți dintr-o afacere aranjată de tata, la începutul anilor ’90. Ion Columbeanu a fost șeful protocolului în toate guvernele, de la Gheorghe Gheorghiu-Dej până la Adrian Năstase. Mai exact, din 1961 până în 2002. El a aranjat, conform presei vremii, ca fiul său să fie reprezentantul Alcatel în România. Mândru, Iri nu a vrut să recunoască ajutorul primit de la tata, declarând pentru EVZ, într-un interviu din 2008, că Alcatel l-a selectat din stradă. „M-am întâlnit în faţă la Intercontinental cu doi francezi. Era 23 decembrie 1989. Recunosc, a fost noroc chior! Au venit la mine și m-au întrebat dacă vreau să lucrez pentru ei”, s-a confesat afaceristul.