Tatăl Mariei Băsescu, condus pe ultimul drum. Socrul lui Traian Băsescu, înmormântat cu onoruri militare VIDEO

Socrul fostului preşedinte, tatăl Mariei Băsescu, a fost înmormântat sâmbătă la Suceava. Avea 96 de ani, iar ultimii trei ani după moartea soţiei i-a trăit într-un azil de bătrâni. Cel mai mare regret al lui Traian Băsescu este că nu l-a invitat niciodată la Cotroceni cât a fost preşedinte.

11 iul. 2015, 05:54

Fostul preşedinte al României şi-a condus sâmbătă socrul, Gheorghe Adruşcă, pe ultimul drum. Sute de oameni au participat, alături de familia Băsescu, la slujba de înmormântare a lui Gheorghe Andruşca. Treizeci de militari i-au dat onorul celui care şi-a dedicat mai bine de 30 de ani Jandarmeriei române.

Traian Băsescu a plâns în hohote la slujba de înmormântare.

La ceremonia religioasă de la Biserica ”Sfânta Treime”, dar și din cimitirul ”Eternitatea” din cartierul sucevean Burdujeni au participat, de asemenea, primarul Sucevei Ion Lungu, liderul PMP Suceava, Cornel Popovici, și câțiva membri ai filialei sucevene a PMP.

Au trimis coroane de flori copreședintele PNL Vasile Blaga, senatorul PNL Gheorghe Flutur, deputatul PNL Ioan Bălan, precum și Elena Udrea.

Înmormântarea lui Gheorghe Andrușca a avut în Cimitirul ”Eternitatea” din cartierul sucevean Burdujeni.

Socrul lui Traian Băsescu a decedat joi, la vârsta de 96 de ani, la căminul de bătrâni din Ilişeşti, acolo unde a stat din anul 2012, după moartea soţiei sale. Corpul neînsufleţit a fost depus încă de joi la capela Bisericii „Sfânta Treime” din cartierul Burdujeni Sat, aflată la doar câţiva paşi de casa în care a locuit o viaţă întreagă.

CITEŞTE ŞI Doliu în familia lui Traian Băsescu. Fostul preşedinte: Îmi pare rău că nu l-am invitat la Cotroceni VIDEO

Gheorghe Andrușca a fost depus îmbrăcat în uniformă militară. El a fost veteran de război și locotenent colonel în cadrul Jandarmeriei și va fi înmormântat cu onoruri militare. Vecinii bătrânului au povestit că acesta a suferit mult după ce, în urmă cu trei ani, a murit soția sa, Aurora, la vârsta de 83 de ani.

De joi seara, la Suceava se află şi fostul şef al statului Traian Băsescu şi soţia acestuia, Maria, care împreună cu cealaltă fiică a lui Gheorghe Andruşcă, Stela Derla, au vegheat toată noaptea la căpătâiul celui care le-a fost socru şi tată.

În cursul zilei de vineri, fostul şef al statului i-a primit, alături de ceilalţi membri ai familiei, pe toţi cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu lui Gheorghe Andruşcă.

La capela în care a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Gheorghe Andruşcă a fost arborat şi tricolorul României, iar la intrare au fost puse coroanele aduse de Traian Băsescu şi soţia sa Maria, de fiicele Ioana şi Elena şi familiile acestora şi de sora soţiei fostului preşedinte, Stela Derla.

Potrivit Agerpres, peste o mie de persoane au fost prezente în aprilie 2012 la înmormântarea soacrei președintelui de atunci al României. Totodată, au fost prezenți președintele Senatului, Vasile Blaga, președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, președintele PDL, Emil Boc, liderul grupului PDL din Camera Deputaților, Mircea Toader, ministrul Dezvoltării și Turismului, Cristian Petrescu, ministrul de Interne, Gabriel Berca, ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, ministrul Educației, Cătălin Baba, președintele PDL București, Elena Udrea, prim-vicepreședintele PDL Theodor Baconschi, deputatul Wiliam Brânză, Adrian Videanu și Radu Berceanu, președintele PDL Neamț, Gheorghe Ștefan, deputatul Ioan Oltean, ministrul Telecomunicațiilor, Răzvan Mustea, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și primarul Sucevei Ion Lungu.

Fostul preşedinte: Îmi pare rău că nu l-am invitat la Cotroceni

Aflat la Suceava, fostul preşedinte le-a povestit jurnaliştilor despre socrul său.”A trăit frumos şi drept”, a spus Băsescu despre socrul său, care era cel mai bătrân veteran de război din judeţul Suceava. „Povestea din viaţa lui şi perioada cât a fost jandarm a fost perioada care i-a luminat viaţa, cred. A fost foarte lungă perioada aia şi când vorbea de mareşal îi curgeau lacrimile”, a mai arătat Băsescu.

Fostul şef de stat a adăugat că Gheorghe Andruşca a fost un om care a trecut prin tot ce putea trece un om născut în 1919 şi că regretă că nu l-a invitat la Cotroceni de Ziua Naţională ca să nu dea naştere la discuţii şi din acelaşi motiv a refuzat propunerile de a-l ridica în grad de general în rezervă.

„Îmi pare rău că nu l-am invitat niciodată la Cotroceni”, a mărturisit Băsescu.

Băsescu a vorbit şi despre căsătoria cu Maria. „Veneam tocmai din Constanţa în Bucovina să îi iau fata lui cea mare… N-a acceptat greu, dar a fost iscoditor. Mai degrabă l-a convins sotia mea că sunt bun soţ pentru ea decât eu pe socrul meu… Probabil si conformatia de jandarm, suspiciunea… (râde). Acum inteleg mai bine, mai ales tată cu fiice. Taţii isi dau mai greu fiicele”, a spus Băsescu.


loading...