Tatăl unui copil bolnav a luptat un an cu Ministerul Sănătăţii pentru tratamentul micuţului

După o luptă de mai bine de un an, un bărbat din Timişoara a obţinut tratamentul pentru copilul lui. Micuţul are din naştere Sindromul Hunter. Tatăl a reuşit să îi determine pe guvernanţi să pună această boală pe lista cu maladiile pentru care statul oferă tratament gratuit.

30 oct. 2011, 18:56
Tatăl unui copil bolnav a luptat un an cu Ministerul Sănătăţii pentru tratamentul micuţului

Lupta cu Ministerul Sănătăţii a început în urmă cu un an, atunci când micul Edy a fost diagnosticat cu Sindromul Hunter, o boală genetică care afectează funcţia cerebrală şi cea locomotorie. După mii de telefoane, sute de drumuri la Minister şi zeci de petiţii, părinţii copilului au reuşit să pună mâna pe tratamentul salvator. Medicamentul a fost înscris pe lista medicamentelor gratuite a Ministerului Sănătăţii, alături ce celelalte tratamente pentru boli precum SIDA, HIV sau alte boli rare.

„Am inceput această acţiune, în primul rând pentru copilul meu şi pentru ceilalţi. Pentru ei, tratamentul este vital, iar neînceperea lui ar fi fost condamnarea la moarte”, a spus tatăl micuţului, Rafael Reitmayer.

„Sunt imens de bucuroasă pentru copilul meu şi sunt imens de bucuroasa pentru că are o şansă să trăiască. N-aş fi crezut că o să ajung la pasul ăsta şi ca copii noştri vor creşte normal”, a declarat mama micuţului, Alina Reitmayer.

Nu numai băieţelul de la Timişoara a primit o a doua şansă la viaţă. Alte şase persoane din ţară beneficiaza gratuit de tratamentul salvator.