Tatăl unui tânăr mort în incendiul de la Colectiv, primele declarații după achitarea lui Piedone: „Probabil că toți cei care erau cumva vinovați au vrut să treacă timpul”

Tatăl unui tânăr care și-a pierdut viața în incendiul de la Colectiv a făcut primele declarații după ce s-a decis achitarea fostului primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

21 iun. 2023, 16:57
Tatăl unui tânăr mort în incendiul de la Colectiv, primele declarații după achitarea lui Piedone: „Probabil că toți cei care erau cumva vinovați au vrut să treacă timpul”
Piedone a câștigat procesul din închisoare

Narcis Hogea, tatăl unui tânăr care și-a pierdut viața în urma incendiului de la Colectiv, a spus că ”nu s-a schimbat nimic” după ce instanța a decis miercuri, 21 iunie, ca fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, să fie achitat și eliberat din închisoare.

Citește și Piedone se întoarce! Are dreptul să își reia mandatul la Primăria Sectorului 5: „M-am întors. I’ll be back! Dumnezeu e mare. O să mă rog de judecător până nu o să ajungă în pantaloni scurți”

„Există un al doilea dosar în care dorim să vedem ce s-a întâmplat în spitalele din România și de ce au murit copiii noștri în spitalele din România. Acel dosar este în continuare la procurori, întrebăm procurorii, nici măcar nu ne răspund la solicitări. Iată, sunt opt ani. De fapt, probabil că toți cei care erau cumva vinovați au vrut să treacă timpul și să se uite, că asta e justiția din România – să treacă timpul, că se uită și după aia nu se întâmplă nimic. Mi-aș dori să se gândească la copiii lor și să-și închipuie că la un moment dat unul dintre ei poate să aibă nevoie de ajutor și nu merge cu un telefon, cu o pilă. Ce o să facă? Ce o să se întâmple? Ar fi în siguranță dacă tinerii ar ajunge în spitalele din România?”, a declarat Narcis Hogea la Digi24.

Citește și Cristian Popescu Piedone, mesaj viral din închisoare: „Un an distrus de gânduri negre și de vise urâte… Un an fără zâmbete, fără bucurii, un an de când mi-au pus cătuşe”

Cristian Popescu Piedone a stat un an și o lună după gratii, din condamnarea de patru ani de închisoare primită în dosarul Colectiv, în mai 2022. Judecătorii de la Curtea Supremă au admis miercuri recursul său în casație și l-au achitat pentru acuzația de abuz în serviciu. Decizia este definitivă, iar Piedone a fost lăsat să părăsească penitenciarul.