Tatiana Niculescu Bran, fost purtător de cuvânt al lui Iohannis, despre sistemul de educaţie: Un mediu abuziv

Tatiana Niculescu Bran, fosta purtătoare de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, a criticat sistemul de educaţie românesc despre care afirmă că este "depăşit" şi creează un "mediu abuziv".

28 apr. 2015, 14:18
Tatiana Niculescu Bran, fost purtător de cuvânt al lui Iohannis, despre sistemul de educaţie: Un mediu abuziv

Tatiana Niculescu Bran declară că şi-ar ruga părinţii să o educe acasă în schimb să o lase la şcoală, unde n-ar „învăţa nimic util pentru viaţă”.

Citeşte şi: Tatiana Niculescu Bran, o nouă POEZIE după experienţa de la Cotroceni: „Purtătoare de TĂCERI…”

Dac-aș (mai) fi elevă/adolescentă mi-aș ruga părinții cu cerul și cu pământul să mă învețe acasă tot ce e de învățat, așa cum se poate face în multe țări din lume.

Nu mi-ar plăcea să mă duc la școală pentru că:

1. aș avea parte de un mediu abuziv, cu profesori adesea supărați și nervoși

2. aș fi obligată să învăț pe dinafară noțiuni de mult depășite de descoperirile științifice și de metodele pedagogice actuale

3. mi-ar fi limpede că, în școală, așa cum este ea croită acum, n-aș învăța nimic util pentru viață.

Și dacă o societate se judecă după sistemul ei de educație, atunci m-aș răzvrăti împotriva sistemului căutând în altă parte izvoare de învățătură„, a postat Tatiana Niculescu Bran pe pagina sa de Facebook.

CITEŞTE ŞI: Bran, după demisie: „Să fi schimbat măcar perdelele palatului/ m-aş fi numit, prin decret, dama cu perdele”

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial Tatiana Niculescu Bran, după ce aceasta a anunţat, marţi, că s-a retras din funcţia de purtător de cuvânt al şefului statului la doar 4 luni de la numirea sa.