Tavanul Tribunalului Satu Mare s-a prăbuşit cu un deţinut care făcea curăţenie în pod

O porţiune a tavanului Tribunalului Satu Mare s-a prăbuşit, marţi, cu un deţinut care efectua lucrări în podul instituţiei. Acesta a fost grav rănit.

16 iul. 2013, 09:34
Tavanul Tribunalului Satu Mare s-a prăbuşit cu un deţinut care făcea curăţenie în pod

Preşedintele Tribunalului Satu Mare, judecătorul Rodica Grosoş Maxim, a declarat că acoperişul a căzut chiar înainte de începerea şedinţei, în sală fiind grefierul şi mai mulţi avocaţi, potrivit Agerpres.

„În sala 112 a Palatului de Justiţiei a căzut o parte din tavan înainte cu cinci minute de a începe şedinţa de judecată. Grefierul de şedinţă era în sală cu dosarele, mai erau şi avocaţi. Pur şi simplu a căzut tavanul. În podul clădirii era un deţinut care făcea curăţenie. Societatea comercială care are contract pentru efectuarea de reparaţii capitale are contract cu Penitenciarul Satu Mare pentru a presta acestea servicii de curăţenie, transport moloz, muncă necalificată. Odată cu bucata de tavan a căzut şi persoana în cauză. A venit şi salvarea, nu s-au observat la exterior răni semnificative”, a declarat Rodica Grosoş Maxim.

Deţinutul, de 45 de ani, a fost transportat la spital, stabilindu-se că a suferit o fractură de coloană dorsală,

„Pacientul este la Urgenţe, a suferit o fractură la coloana dorsală, va trebui internat. A fost la tomografie, nu pune problema unor leziuni interne, probabil va trebui să stea culcat două-trei săptămâni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Constantin Demian.

Tribunalul Satu Mare se află în reabilitare completă de mai bine de un an de zile, însă lucrările se desfăşoară anevoios. „Nu vreau să-mi închipui ce s-ar fi putut întâmpla dacă începea şedinţa. Tavanul a căzut exact în aceea zonă unde este bara, în sala de judecată, acolo se prezintă părţile şi avocaţii pentru a-şi susţine cauza. Nu vreau să-mi închipui ce se întâmpla dacă ar fi căzut pe cineva”, a spus Rodica Grosoş Maxim.

Judecătorii au fost convocaţi la o întâlnire în care să discute acest caz, dar şi cum se va proceda mai departe în perioada efectuării lucrărilor.