Taverna Racilor din Cluj, închisă la o lună de la inaugurare. Amendă pentru Pescobar la început de an

Taverna Racilor dintr-un mall din Cluj-Napoca a fost închisă vineri după un control al pompierilor, relatează Cluj24. Omul de afaceri Paul Nicolau, cunoscut sub porecla de Pescobar, a primit o amendă uriașă la o lună de la inaugurare.

06 ian. 2024, 16:32
Taverna Racilor din Cluj, închisă la o lună de la inaugurare. Amendă pentru Pescobar la început de an

Restaurantul Taverna Racilor din Iulius Mall Cluj, inaugurat de Pescobar în urmă cu o lună, a fost închis de ISU vineri. Motivul: omul de afaceri Paul Nicolau a construit ilegal terasa de la noul local și nu avea nici autorizație de securitate la incendiu.

„În urma verificărilor specialiștilor ISU Cluj au fost constatate deficiențe și încălcări grave ale cerinței de securitate la incendiu. Astfel, s-a constatat că în spațiul respectiv nu existau instalații cu rol de securitate la incendiu, care erau obligatorii pentru numărul de clienți găsiți în momentul controlului, iar terasa construită adiacent spațiului din incinta complexului comercial nu deținea autorizație de construire. În acest sens s-a aplicat o sancțiune contravențională de 105.000 lei și a fost aplicată măsura complementară de oprire a funcționării și de utilizare a spațiului respectiv”, au transmis pompierii ISU, citați de cluj24.ro.

Taverna Racilor, deținută de omul de afaceri Paul Nicolau, cunoscut sub numele de Pescobar, a fost deschisă în Iulius Mall în 1 decembrie 2023.

În urmă cu trei săptămâni, Taverna Racilor din Snagov, deținută tot de Pescobar, a fost mistuită într-un incendiu. Nici acel restaurant nu avea autorizație de securitate la incendiu. La ultimul control, localul fusese amendat de către pompieri cu 60.000 de lei.