Taxa auto 2012: Vezi ce fel de maşini scapă de plata noii taxe

Noua taxă auto 2012 va intra în vigoare în două săptămâni. Ea se aplică în cazul autovehiculelor care se înmatriculează în România, dar şi în cazul vânzării unui autoturism cumpărat şi înmatriculat înainte de 2007, fiind taxat cumpărătorul.

RomaniaTV.net
11 ian. 2012, 10:54
Taxa auto 2012: Vezi ce fel de maşini scapă de plata noii taxe

Pentru maşinile mai vechi de 5 ani se plăteşte o sumă calculată în funcţie de vechime, capacitatea cilindrică şi coeficientul de poluare.

Taxa auto nu se plăteşte în cazul autovehiculelor aparţinând misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi membrilor acestora, precum şi altor organizaţii şi persoane străine cu statut diplomatic care îşi desfaşoară activitatea pe teritoriul României, scrie Mediafax.

De taxă scapă şi autovehiculele special modificate în scopul conducerii de către persoanele cu handicap, precum şi autovehiculele special modificate în scopul preluării şi transportării persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite 1n Legea nr.448/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

De asemenea, pentru autovehiculele destinate a fi utilizate de forţele armate, forţele de securitate a statului, de Poliţie, de Jandarmerie, de Poliţia de Frontieră, de pompieri nu trebuie să se plătească noua taxă auto.