TAXA AUTO 2019: Ministrul de Finanţe a făcut anunţul aşteptat de milioane de români

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a dezminţit, miercuri seara, că noua taxă de poluare va pune o presiune fiscală celor care vor să îşi cumpere o maşină second-hand cu o normă de poluare mai mare.

RomaniaTV.net
04 oct. 2018, 13:45

TAXA AUTO 2019. „E o prezentare a unei propuneri de la Ministerul de Finanţe care să vină undeva în întâmpinarea Ministerului Mediului pe această zonă şi astfel încât românii să nu aibă o presiune fiscală pe această zonă, pe partea de maşini, poluare şi aşa mai departe. Eu zic că o să iasă o propunere frumoasă”, a precizat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

TAXA AUTO 2019: Şoferii ar putea fi taxaţi de două ori pentru TIMBRUL DE MEDIU. CALCULATOR TAXA AUTO

Oficialul MFP a adăugat că îi va prezenta propunerea de modificare a noii taxe auto ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, pentru „a propune cea mai bună variantă, astfel încât românii să nu fie afectaţi”. „Sunt câteva variante foarte bune”, a adăugat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a menţionat că în alegerea variantei se ţine cont de ceea ce obligă modelul european. „La o adică, noi, până una alta, suntem membri ai familiei europene. Dacă legea a permis şi oamenii au adus aceste maşini în România, noi nu ne putem pune peste ei. (…) Până la final de an, eu zic că acest lucru se reglează”, a adăugat Teodorovici.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a adăugat, joi, că instituţia pe care o conduce pregăteşte, în colaborare cu alte ministere, o nouă taxă auto, care să nu mai poată fi atacată în instanţe de către români.

„Există un grup de lucru din care fac parte şi colegii noştri de la Ministerul Finanţelor, de la Ministerul Justiţiei, Transporturilor, un grup de lucru la care s-au adăugat şi producătorii din România de autovehicule, dar şi ONG-urile care au făcut studii privind calitatea aerului, astfel încât să găsim o variantă (de taxă auto – n.r.) care să nu mai poată fi atacată din punct de vedere al justiţiei şi să nu fie combătută de nimeni”, a declarat, joi, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.