Taxa care lasă șoferii cu buzunarele goale: cât au ajuns să coste locurile de parcare în cartierul de lux al Bucureștiului și în Mamaia

În ultimii ani, în București, prețurile biletelor pentru transportul cu metroul, tramvaiul și autobuzul au crescut exploziv. De asemenea, și proprietarii de mașini plătesc mai mult pentru parcări. În zona de lux a Capitalei, tarifele sunt prohibitive pentru un segment important din societate.

07 iun. 2023, 16:47
Taxa care lasă șoferii cu buzunarele goale: cât au ajuns să coste locurile de parcare în cartierul de lux al Bucureștiului și în Mamaia

În cartierul Primăverii din București, tariful pentru parcare, pentru o perioadă de 24 de ore, este de 30 de lei. Cine „îndrăznește” să plătească parcare pentru o lună de zile trebuie să scoată din buzunar 900 de lei, informează Adevărul.ro.

În București, pentru 900 de lei, încă se mai pot închiria mici garsoniere, în zone destul de liniștite, respectiv camere în apartamente, destinate în special studenților.

S-au scumpit puternic locurile de parcare din stațiunea Mamaia. Câți bani trebuie să scoată din buzunar turiștii de pe litoralul Mării Negre în 2023

Și Primăria Constanța a modificat programul de taxare din Zona 0 din Mamaia. Dacă până în prezent parcarea se achita în intervalul orar 00:00 – 21:00, de la 1 iunie 2023 parcarea se achită 24 de ore din 24.

În „stațiunea de lux”, potrivit prevederilor HCL 123/2021 cu modificările și completările ulterioare, sunt patru zone încadrate ca Zona 0 de taxare: parcarea supraetajată Albatros din Zona Cazino, Promenada 2 (locurile de pe faleză, tronsonul de la Castel pana la Hotel Iaki), parcarea situată în zona Pasarelei Hotelului Rex, parcările situate în zona de nord a stațiunii (Summerland).

În orașul Constanța, respectiv în stațiunea Mamaia nu există parcare gratuită. Doar unele hoteluri pun la dispoziția clienților locuri de parcare fără plată.

În prezent, mașinile electrice hibrid sau de epocă înmatriculate în Constanța pot parca gratuit dacă proprietarii obțin un document justificativ din partea Primăriei. Astfel, tariful pentru parcare în zona 0 este de 4 lei pe oră. Pentru o zi întreagă, șoferii trebuie să scoată din buzunar 30 de lei. Pentru șapte zile consecutive, prețul ajunge la 100 de lei.